FTC: a Teqball pénzzel és eszközzel is támogatja a klubot

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.20. 15:12
A Teqball Kft. és a Ferencváros labdarúgócsapata hosszú távú támogatói szerződést kötött, amely alapján előbbi pénzzel és sporteszközzel is segíti a bajnoki címvédő klubot.

„Bízunk benne, hogy a Teqball hozzásegíti az FTC-t a hazai és nemzetközi sikerekhez. A játékosok még technikásabbak lesznek a teqballnak köszönhetően” – jelentette ki a csütörtöki sajtótájékoztatón Nemes Tamás, a Teqball Kft.-t is magába foglaló Docler cégcsoport kommunikációs vezetője.

Orosz Pál, az együttest működtető gazdasági társaság vezérigazgatója szerint az FTC mindig is innovatív klub volt, egyúttal kiemelte, ezúttal nemcsak az új támogatónak örülnek, hanem annak is, hogy a játékosok is fejlődhetnek a megállapodás által. Külön köszönetét fejezte ki, hogy a Teqball egy kevésbé sikeres időszakban állt a bajnokságban jelenleg negyedik csapat mögé. Az anyagi támogatásról nem nyilatkozott.

„Azt szeretnénk, ha akár az összes NB I-es együttesnél használnák a teqballt a játékosok technikai fejlesztésére” – mondta Borsányi Gábor, a magyar fejlesztésű játék kreatív ötletgazdája.

Thomas Doll vezetőedző arról beszélt, hogy mint volt labdarúgó és jelenlegi tréner is remek lehetőséget lát a teqballban, amely a regenerációban és a technikai képességek fejlesztésében is segítheti futballistáit.

„Nem csodálom, hogy Ronaldinho szereti ezt a játékot” – utalt a brazil sztárnak a sporteszköz népszerűsítésében nyújtott szerepvállalására a német szakember, aki szerint ez a játék a koncentrációt is nagyban fejleszti azáltal, hogy a pingpongasztalhoz hasonló játéktér felülete hajlított, így nehezebbé teszi a labda pattanás utáni ívének kiszámítását.

A teqballt egy hajlított pingpongasztalon játsszák a lábteniszhez hasonlóan, ketten, négyen, vagy speciális szabályok között akár többen is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik