FTC: a szír légiós gólt lőtt, Szerető is debütált – az U19-ben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.18. 10:10
null
Szerető Krisztofer a Fradi első keretével edz, de a hétvégén az U19-es bajnokságban lépett pályára (Fotó:<a href="http://www.fradi.hu" target="_blank">fradi.hu</a>)
A hétvégén az U19-es labdarúgó-bajnokság első osztályában is megkezdődött a tavaszi szezon, a Ferencvárosnál két, a télen az első csapathoz érkezett játékos is bemutatkozott.

 

A 19 éves Szerető Krisztofer kimondottan azzal a céllal érkezett a télen a Ferencvároshoz a Stoke City utánpótlásából, hogy a felnőttek között is lehetőséget kapjon és felkészülési mérkőzéseken már játszott is az első csapatban. Tétmérkőzésen a hétvégén, az MTK ellen mutatkozott be az U19-es bajnokság első tavaszi fordulójában, kezdő volt és végig is játszotta a 3–1-re megnyert mérkőzést.

A találkozón csereként lépett pályára a 60. percben a korábban a Juventus utánpótlásában is futballozó szír Ammar Ramadan, aki a 78. percben gólt szerzett, ő állította be a 3–1-es végeredményt.

Afradi.hu-nSzerető és a 18 éves Ramadan is az első csapat játékosaként van feltüntetve, de koruk alapján mindketten játszhatnak a korosztályos együttesben is.

Érdekesség, hogy Szerető tagja volt annak az U17-es magyar csapatnak, amely 2017-ben részt vett a horvátországi Európa-bajnokságon. Abból a csapatból Csoboth Kevin éppen a múlt héten debütált a felnőttek között a Benfica B-csapatában, a portugál másodosztályban. Szoboszlai Dominik vasárnap először volt kezdő tétmeccsen a Red Bull Salzburgban (gólt is szerzett a kupameccsen), de az osztrák másodosztályú Lieferingben már másfél éve alapember, míg Schön Szabolcs másodszor is csereként állt be az NB I-es MTK-ba (az első csapatba), utóbbi – Szeretőhöz hasonlóan – a télen tért haza külföldről (az Ajaxból). Ugyanakkor abból az Eb-szereplő U17-es válogatott keretből Arday Dominik és Oroszi István is játszott szombaton az FTC U19-es csapatában. Abból a válogatott korosztályból eddig csak Kiss Tamás tudott a felnőttek között stabil NB I-es játékossá válni. A Puskás Akadémia 18 éves támadója 36 meccsen hét gólt lőtt az élvonalban, a hétvégében csereként állt be az Újpest ellen.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik