HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2017.09.26 18:06 Frissítve: 2017.09.26 18:31

FTC: „A mostani játékosállománnyal nem lenne bravúr az El-csoportkör”

Ha pár hete a rossz rajt után elküldte volna a klub Thomas Dollt, akkor a futballcsapat nem állna most az előkelő második helyen, nyilatkozta Orosz Pál, az FTC Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója a Sport Tv Mai helyzet című műsorában.

HIRDETÉS

 

orosz
Orosz Pál szerint a bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa megvédése a cél (Fotó: Földi D. Attila)

 

Orosz Pál elismerte, nem úgy indult a szezon, ahogyan elképzelték, de végre jó az irány. „Nem örültünk neki, hogy így alakult, szerettünk volna erős kezdést. Nem sikerült, most már azonban volt olyan mérkőzés, amelyen lehetett látni, hogy ez a Fradi jóval erősebb, mint ahogyan az első egy-két meccsen mutatta” – fogalmazott.

Azt mondta, a bajnoki cím megszerzése és a Magyar Kupa megvédése a cél, ám immár nemzetközi szinten is bizonyítani kívánnak.

„A jelenlegi játékosállománnyal már nem is kellene ezt bravúrnak nevezni, az Európa-liga-csoportkörbe oda kellene érnünk, és ezért nyilván mindent meg fogunk tenni. Fontos, hogy mire kezdődnek a selejtezők, összeérjen a csapat. Szerintem most olyan játékosállományunk van, amely alkalmas arra, hogy ezt a célt elérjük” – nyilatkozta.

A klub korábbi játékosát, Nagy Ádámot (aki a nagyszerű előző évad után az aktuálisban még egyszer sem játszott bajnokit a Bolognában) mindig szívesen látnák a Ferencvárosnál, de az olasz klubon áll, hogy mi a terve a válogatott középpályással.

Varga Roland a tavalyi év nehézségei, az autóbalesete és a sérülése után idén remek szezont fut, Orosz szerint ehhez szükséges volt, hogy a játékos átgondolja a dolgokat és eltökélten küzdjön a komoly eredményekért. „Kellett, hogy olyan szakmai stáb, edzői, orvosi, illetve pszichológusi háttér legyen mögötte, ami a Ferencvárosnál rendelkezésre áll. De leginkább ő kellett hozzá” – fogalmazott.

Állítja, megfontolt volt a klub, amikor a nehéz időszak ellenére is kitartott Thomas Doll mellett. „Ha pár héttel ezelőtt ránéztünk a tabellára, és az alapján elküldtük volna őt, nem biztos, hogy most a második helyen állnánk.”

Hét éve vezeti a klubot, és itthon már mindent megnyertek. „Ami nagy hiányérzet, az a nemzetközi szereplés. De nem adjuk fel. Mindenki megmosolygott minket, amikor Kubatov elnök úr azt mondta, mi bajnokok leszünk, és aki bajnok akar lenni, tartson velünk. Bajnokok lettünk. Most azt mondom, csoportkört fogunk játszani, és azt is fogunk.”

HIRDETÉS

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

HIRDETÉS
2018.07.13 23:31:53

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Példás fegyelemről és egységről tett tanúbizonyságot.

2018.07.09 23:15:25

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A vágy nem mérséklődött, a remény ellenben igen, az El csoportköre a maximum.

2018.07.09 12:14:57

Labdarúgó NB I P. K.

Több mint másfél millió euróért erősítettek a zöld-fehérek, Petrjak érkezése után három légiós is mehet.

2018.07.05 21:41:32

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Fiatalon alkalmazkodott a német közeghez.

2018.07.05 21:30:29

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

Visszavonul az 59-szeres válogatott, magyar és német bajnok középpályás.

HIRDETÉS
HIRDETÉS