FTC: A magyar edzők is remek munkát végeznek – Kubatov

Vágólapra másolva!
2019.03.07. 13:50
Az FTC elnöke, Kubatov Gábor hosszabb interjút adott a Népszavának, szót ejtett többet között Szerhij Rebrov munkájáról, az építkezésről és a magyar edzőkről is. Alább néhány részletet közlünk.

„Akkor is úgy gondoltam és most is úgy vélem, hogy egy építkezési folyamat közepén járunk. Orosz Pál vezérigazgató, Hajnal Tamás sportmenedzser és Varga Sándor, aki Szerhij Rebrov menedzsere és legjobb ismerője is elmondta, hogy türelemre van szükség. A világ ötven legjobb edzője közé sorolt szakembert szerződtettünk, de még neki is idő kell, mire átadja a tudását annak a csapatnak, amelyet már ő épített – mondta Szerhij Rebrov vezetőedzővel kapcsolatban Kubatov Gábor a Népszavának. – Nem szabad kapkodni. Persze, a klub elnökeként, azt gondolom, finoman jelezhetem, ha valami szerintem nem jól működik. A hétvégi hét-nullás győzelmet ugyan nem szabad túlértékelni, de az azért jól látható, hogy megfelelő irányban haladunk.”„Akkor is úgy gondoltam és most is úgy vélem, hogy egy építkezési folyamat közepén járunk. Orosz Pál vezérigazgató, Hajnal Tamás sportmenedzser és Varga Sándor, aki Szerhij Rebrov menedzsere és legjobb ismerője is elmondta, hogy türelemre van szükség. A világ ötven legjobb edzője közé sorolt szakembert szerződtettünk, de még neki is idő kell, mire átadja a tudását annak a csapatnak, amelyet már ő épített – mondta Szerhij Rebrov vezetőedzővel kapcsolatban Kubatov Gábor a Népszavának. – Nem szabad kapkodni. Persze, a klub elnökeként, azt gondolom, finoman jelezhetem, ha valami szerintem nem jól működik. A hétvégi hét-nullás győzelmet ugyan nem szabad túlértékelni, de az azért jól látható, hogy megfelelő irányban haladunk.”

Rebrov elődjéről, Thomas Dollról is beszélt a klubelnök, és elmondta, mi volt a gond a német szakemberrel.

„Thomas Doll az FTC történelmének egyik legsikeresebb edzője volt a hazai bajnokságban, háromszor nyert sorozatban Magyar Kupát, rekordelőnnyel lett bajnok, csak köszönettel tartozunk neki. Ugyanakkor, tudom ez furcsán hangzik, de a Fradinak ez kevés. Ezért is szerződtettünk egy ilyen magasan jegyzett edzőt. Rebrov célja – hozzánk hasonlóan – a sikeres nemzetközi szereplés. Mi hittünk Thomasban, kapott lehetőséget, időt. Ez most is így lesz, türelmesen haladunk a kitűzött cél felé.”

Ha már edzők: az NB II-es Soroksárt irányító Lipcsei Péter is szóba került.

„A magyar edzők is remek munkát végeznek, senkit sem szeretnék név szerint említeni, sőt mindenki tudja, hogy európai topcsapatoknál is dolgoznak honfitársaink. Ezzel együtt mi úgy gondoltuk, hogy egy nemzetközileg is magasan jegyzett szakemberrel több esélyünk van az európai sikerekre. Megjegyzem, Szerhij Rebrov stábjában ott van Gera Zoltán, a sportmenedzserünk Hajnal Tamás, míg Lipcsei Péterre egyelőre a nekünk rendkívül fontos kis Fradiban, a Soroksárban számítunk.”

A nemzetközi kupaszerepléssel kapcsolatban türelmet kért Kubatov Gábor.

„A Vidi nagyon jó úton halad, e tekintetben mindenképpen előttünk jár. Most rajtunk a sor. Ahogy ön is fogalmazott, minden feltétel adott a jó szerepléshez. Én továbbra is türelmet kérek mindenkitől, a szurkolóktól, a médiától, hiszen mi most olyan munkát végzünk, aminek – ebben biztos vagyok – inkább előbb, mint utóbb, meglesz az eredménye.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik