FTC: a hollandok nem látnak esélyt Van der Vaart érkezésére

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.13. 14:37
Az egyik holland szaklap az Európa-bajnokság alatt televíziós szakkommentátorként dolgozó Rafael van der Vaart lehetséges új klubjáról írt elemzést. A Ferencvárost is megemlítette, de csak mint komolytalan opciót.

A voetbalprimeur.nl szerint, ha Van der Vaart elhagyja a spanyol Betist, ahová még kétéves szerződés köti, öt klub jöhet szóba. „Olyan klubokkal is szóba hozták, mint a magyar Ferencváros és a szerb Partizan Beograd, de inkább nézzünk öt olyan klubot, amelynek kapcsán még látunk is realitást” – írta a szerző.

Az egyik az olasz Milan, ahol a szakértő logikája szerint már csak azért is lehetne néhány jó idénye, mert a szebb napokat látott klubnál „elfér” a középpályán egy 33 éves játékos.

A másik a dubai el-Sabab. Van der Vaart nemrég kijelentette, van az a pénz, amiért egzotikus ligába szerződne, és tudjuk jól, hogy a közel-keleten bármit megadnak egy-egy nagyágyúért. Fred Rutten vezetőedzővel még szívesen együtt is dolgozna.

A lap megemlíti a Sevillát is, amelynek irányítója, Éver Banega július 1-jétől az Internazionale játékosa lesz, és pikáns lenne, ha a városi riválistól érkezne az utód, aki még egyszer szerepelhetne a Bajnokok Ligájában.

A dán Esbjerg azért érdekes, mert a klub női kézilabdacsapatában játszik Van der Vaart barátnője, Estavana Polman, és Van der Vaart az utolsó profi éveiben közel lehetne szíve választottjához. Ugyanezen a szálon már elindult egy találgatás a Ferencvárosról is, de a voetbalprimeur.nl ennyire mélyen nem ásta bele magát a történetbe.

Ötödik lehetséges klubként az Ajaxot említették, ahol keretbe foglalhatná karrierjét, hiszen 16 évvel ezelőtt Amszterdamban lett profi labdarúgó.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik