FTC: „A hibák kerültek terítékre az értekezleten” - Busai

Vágólapra másolva!
2014.08.19. 09:40
A Győri ETO ellen vasárnap győztes gólt szerző Busai Attila csapata hétfői taktikai értekezletéről és a Fradinál uralkodó körülményekről is nyilatkozott a Nemzeti Sportnak.

„Nyertünk, ez a legfontosabb, de a hétfő délelőtti elemzésen a hibák kerültek terítékre – mondta a Nemzeti Sportnak Busai Attila, az FTC labdarúgója. – Ahogy edzőnk, Thomas Doll is mondta a meccs után, a második félidőben több lehetősége is volt az ETO-nak, és érdemes volt visszanézni a szituációkat, megnéztük, milyen hibákat követtünk el. Ám a győzelem miatt nem kell magyarázkodni, a három pont megszerzése jelentős fegyvertény, hiszen azt egy erős rivális otthonából hoztuk el.”Busai Attila, az FTC labdarúgója. – Ahogy edzőnk, Thomas Doll is mondta a meccs után, a második félidőben több lehetősége is volt az ETO-nak, és érdemes volt visszanézni a szituációkat, megnéztük, milyen hibákat követtünk el. Ám a győzelem miatt nem kell magyarázkodni, a három pont megszerzése jelentős fegyvertény, hiszen azt egy erős rivális otthonából hoztuk el.”

Nem mindig volt alapember az U19-es válogatottal 2008-ban Eb-elődöntős játékos: még Détári Lajos edzősége idején került a Fradiba, Ricardo Moniz előbb kölcsönadta Szolnokra (az NB II-ben fél év alatt szerzett tizenkét gól nyomós érv volt a visszatérésre), később játszott mindkét szélen, elöl és hátul – a középpályán Thomas Doll érkezése óta szilárdult meg a helye.

A szűken vett szakmai értékelés mellett az érzelmek, a tapasztalatok is fontosak, így amikor a zöld-fehérekre váró kihívások, a célok kerülnek szóba, Busai Attila nem a sablonválasszal áll elő.

„Jól éreztem magam Szolnokon, és nem felejtem el, milyen öltözőben készültünk, milyen zuhanyozóban tusoltunk. Ezek után erős a kontraszt: a Népligetben olyan körülmények között készülhetünk a hétköznapokban, mintha a Holdra szálltunk volna le. Jól emlékszem, korábban milyen feltételek mellett futballoztam, ezért nagyon megbecsülöm, hogy most ez a helyzet. Mindenünk megvan, akár a menő európai kluboknál, nálunk is kifogástalanok a körülmények. A regenerálódást segítő legmodernebb gépek mellett jeges kád, szauna, jacuzzi van az öltözőben – még szép, hogy elvárják tőlünk a jó eredményt. Itt muszáj teljesíteni! A Chelsea ellen kipróbáltuk a tükörsima gyepszőnyeget, ott aztán nem mondhatom, hogy azért landolt a tribünön a labda a passzom után, mert göröngyös a pálya… Minden adott, hogy sikeresek legyünk, természetes, hogy akár a vezetők, akár a szurkolók, sokat remélnek, mi is szeretnénk jól szerepelni – nem lehet semmi kifogásunk.”

A Fradinak a pápai vereséget követően muszáj volt győznie, de ünnepelni nincs idő, az új stadionban vasárnap rendezik az első bajnokit, az újonc Nyíregyháza vendégeskedik az Üllői úton. Busai Attila elmondta: az építkezés során többször is járt az épülő arénában, a csapattársakkal együtt nagyon várta már, hogy kész legyen az új otthon.

A KÖZÉPPÁLYÁS A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN AZ ÚJ STADIONRÓL ÉS GERA ZOLTÁNRÓL IS BESZÉL.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik