Franciaországba távozhat a KTE legértékesebb játékosa

Vágólapra másolva!
2013.01.11. 15:52
Foxi Kethevoama, a labdarúgó NB I-ben szereplő Kecskeméti TE jelenlegi legértékesebb játékosa engedélyt kapott a klub vezetőitől, hogy tárgyaljon más csapatokkal. Sallói István klubigazgató a Nemzeti Sport Online-nak elmondta, a 26 éves közép-afrikai támadó könnyen lehet, hogy Franciaországban folytatja a pályafutását.
Foxi aligha tér vissza Kecskemétre, Franciaországban keres csapatot (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Foxi aligha tér vissza Kecskemétre, Franciaországban keres csapatot (Fotó: Fuszek Gábor, archív)
Foxi aligha tér vissza Kecskemétre, Franciaországban keres csapatot (Fotó: Fuszek Gábor, archív)

 

„Foxi Kethevoama és Christian Ebala legutóbb a kazah FK Asztanánál volt kölcsönben. Ebala már visszatért hozzánk, bekapcsolódott a munkába, és valószínűleg nálunk marad, míg Foxi jelezte a távozási szándékát, és be is jelentkezett érte az FK Asztana. A támadó azonban kérte, hogy tárgyalhasson más együttesekkel is, mert elsősorban Franciaországban szeretne futballozni. Mi erre engedélyt adtunk, valószínűleg sikerül neki csapatot találnia" – nyilatkozta a KTE klubigazgatója, Sallói István a Nemzeti Sport Online-nak.

A transfermarkt.de kimutatása alapján Foxi játékjoga négyszázezer eurót ér, amivel a közép-afrikai játékos a klub legértékesebb labdarúgója. A középpályás iránt egyébként már tavaly is volt érdeklődés Franciaországból, ám a kecskeméti vezetők akkor nem tudtak megállapodni a kérő Metz képviselőivel.

Valószínűsíthető a korábbi kilencszeres válogatott Balogh Béla távozása is, mivel a Nemzeti Sport Online információi szerint a többhavi fizetésére vágyó belsővédő távozni szeretne:

„Balogh Bélának nyáron lejár a szerződése, így mi tárgyaltunk vele a hosszabbításról, amelyet azonban ő nem fogadott el, így engedélyt adtunk neki, hogy tárgyaljon más klubokkal az esetleges szerződtetéséről. Információink szerint a PMFC és a DVTK a legkomolyabb érdeklődő, de izraeli egylet is képbe került, ott azonban elakadtak a tárgyalásban" – mondta a 28 éves hátvéd távozásáról a klubigazgató.

Sallói István elmondta, kicsi az esély Bertus Lajos távozására: bár őt az MVM Paks hívta, a két klub nem tudott megegyezni.

„Tölgyesi Viktor és Gyagya Attila valószínűleg egy másodosztályú csapathoz kerül kölcsönbe, hogy utolérjék magukat és formába lendüljenek. Előbbi iránt a ZTE, a Gyirmót és a Mezőkövesd is élénken érdeklődik, utóbbi esetében a Szolnok a legkitartóbb kérő" – fogalmazott a sportvezető.

Információink szerint könnyen lehet, hogy Koszó Balázs is távozik. A 24 éves jobb oldali védőről Sallói István elmondta, Horváth Ferenc másmilyen típusú játékost szeretne, és ha sikerül megfelelőt találni, akkor Koszó létszámfölöttivé válik.

A korábban a Győri ETO-val hírbe hozott salvadori Rafael Burgos jelenlegi válogatottbeli elfoglaltsága miatt csak februárban csatlakozik a kerethez, ő minden bizonnyal marad Kecskeméten.

„Ősszel kétszer is voltam Szerbiában, vannak kiszemeltjeink, tárgyaltam is róluk, könnyen lehet, hogy tovább erősítjük ezt a vonalat, és légiósok érkeznek hozzánk. Szeretnénk jobbhátvédet, egy védekező középpályást és egy csatárt is" – beszélt az erősítési tervekről Sallói István.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A KTE PHOENIX-MECANÓNÁL
Érkezők: Christian Ebala (kameruni, FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönből vissza), Foxi Kethevoama (közép-afrikai, FK Asztana – Kazahsztán, kölcsönből vissza?), Hullám Attila (Szigetszentmiklósi TK), Varga Róbert (DVSC-Teva – kölcsönből vissza)
Távozik/távozhat: Balogh Béla (PMFC, DVTK ?), Bertus Lajos (MVM Paks, ?), Farkas Balázs (Mezőkövesd, ?), Gyagya Attila (Siófok, Szolnok, ?), Jorginho (brazil, ?), Tarabai (brazil, ?), Tölgyesi Viktor (ZTE, Gyirmót, Mezőkövesd, ?)

Kiszemeltek:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik