Fogadási ügy: „Horváth megjelent vallomása szerint Détári nem tudott vesztegetésről”

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 10:39
null
Détári Lajos ügyvédje szerint Horváth Gábor megjelent vallomásában nem a korábbi világválogatott futballistára vallott<br /> (Fotó: Fuszek Gábor)
A rangado.hu közzétette a fogadási botrányban érintett Horváth Gábor vallomásának egy oldalát. Détári Lajos ügyvédje, dr. Dányi Szilárd szerint az idézett vallomásból egyértelműen az derül ki, hogy a Siófok korábbi edzője nem tudott arról, hogy meg akarják vesztegetni csapata bajnoki mérkőzését.

„A rangado.hu-n megjelent vallomással kapcsolatban egyértelműen megállapítható, hogy ebben a vallomást tevő személy nem Détári Lajosra tesz terhelő vallomást, hanem egy másik személyre. És a szövegből egyértelműen kiderül, hogy Détári Lajos nem szerzett tudomást az állítólagos vesztegetésről. Tehát az ominózus internetes portál ezzel a saját korábbi állítását cáfolta meg egyértelműen. Meg fogjuk tenni a szükséges intézkedéseket mind a helyreigazítás, mind a jó hírnév megsértése tárgyában” – nyilatkozta a Nemzeti Sport Online-nak dr. Dányi Szilárd, Détári Lajos jogi képviselője.

Az említett vallomásban a következő mondat szerepel:

„Kenesei rájött arra, hogy a siófoki mérkőzést megcsinálják a játékosok, ezért jelezni akarta Détári Lajosnak, hogy engem és a védelmet szedje ki a csapatból, és játszasson másokat. Ezt végül nem tette meg, hanem ő maga is megfogadta a mérkőzést.”

Több, általunk megkérdezett jogász is egyetértett abban, hogy a fentiekből kiderül, a szóban forgó személy nem jelezte a vesztegetési kísérletet Détárinak (csak akarta), hanem inkább ő maga is megfogadta a mérkőzést.

Mint ismeretes, az említett oldal korábban arról számolt be, hogy Détári Lajos edző is tudott arról, hogy a 2008. november 9-én lejátszott Siófok–ZTE (1–4) meccset manipulálni akarják.

(Lipcsei Bettát a Nemzeti Sport Online telefonon elérte, a Sport Tv műsorvezetője azonban nem kívánt nyilatkozni az üggyel kapcsolatban.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik