Fogadási botrány: D. Márk kereshette meg a siófokiakat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.06.27. 08:20
Újabb információ szivárgott ki az úgynevezett „második bundaügy”, vagy fogadási csalási ügy nyomozása kapcsán.

Mint ismeretes, a korábban meggyanúsított és előzetes letartóztatásba is helyezett, B. Gábor, D. Márk, Str. László, T. Norbert elkövetői körrel összefüggésben a héten – ahogy arról a Nemzeti Sport elsőként beszámolt – újabb négy, siófoki labdarúgót gyanúsított meg az ügyészség. Alapos a gyanú arra, hogy a játékosok gazdálkodó szervezettel szembeni kötelezettségszegést követtek el, és részt vettek a tavaszi, Ferencváros–Siófok (4–2) bajnoki mérkőzés eredményének manipulálásában. Mint arról tegnap beszámoltunk, a siófoki négyes, Gál András, Kiss Zoltán, Pál Szabolcs és Takács Zoltán a nevüket vállalva tagadja, hogy megvesztegették volna őket, állításuk szerint a vesztegetési kísérletet a rendőrségnél és a Magyar Labdarúgó-szövetségnél is jelentették.Mint ismeretes, a korábban meggyanúsított és előzetes letartóztatásba is helyezett, B. Gábor, D. Márk, Str. László, T. Norbert elkövetői körrel összefüggésben a héten – ahogy arról a Nemzeti Sport elsőként beszámolt – újabb négy, siófoki labdarúgót gyanúsított meg az ügyészség. Alapos a gyanú arra, hogy a játékosok gazdálkodó szervezettel szembeni kötelezettségszegést követtek el, és részt vettek a tavaszi, Ferencváros–Siófok (4–2) bajnoki mérkőzés eredményének manipulálásában. Mint arról tegnap beszámoltunk, a siófoki négyes, Gál András, Kiss Zoltán, Pál Szabolcs és Takács Zoltán a nevüket vállalva tagadja, hogy megvesztegették volna őket, állításuk szerint a vesztegetési kísérletet a rendőrségnél és a Magyar Labdarúgó-szövetségnél is jelentették.

A Nemzeti Sport megtudta, a jelenleg is előzetesben lévő D. Márk közvetített a siófokiak és a „megrendelők" között – a korábban Jászberényben, Békéscsabán, majd a BKV Előrében is megforduló játékos két jól megtermett kísérővel jelentkezett Takács Zoltánéknál.

A Nemzeti Sport megkérdezte a futballisták ügyvédjét, dr. Balázsi Bencét, hogy miért csak júniusban, két hónappal a mérkőzés után jelentették az esetet a rendőrségnek és az MLSZ-nek.

„Védenceimnek alapos okuk volt arra, hogy jóval a meccs után szóljanak a megkeresésről” – válaszolta a jogi képviselő.

Noha Pál Szabolccsal a Mezőkövesd tárgyalt, Gál András az MTK-hoz készült, Takács Zoltán már korábban eldöntötte, távozik Siófokról, Kiss Zoltánt pedig még egy évig szerződés kötötte volna a Balaton-partiakhoz, hazai pályán jó ideig egyikük sem futballozhat (az MLSZ szabályzata alapján), ezért aztán külföld felé vehetik az irányt. A szövetség annyit tehet, hogy a játékengedélyt kérő klubnak jelzi, eljárás alatt áll a szerződtetni kívánt labdarúgó.

A TÉMÁVAL KAPCSOLATBAN HOSSZABB ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHAT A NEMZETI SPORT CSÜTÖRTÖKI SZÁMÁBAN! AKÁR DIGITÁLIS FORMÁBAN IS!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik