FFT: Az elején rosszulesett, ha Lófejűnek hívtak – Lipcsei Péter

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.07.04. 17:51
null
„Az Isten így teremtett meg minket, én nem vagyok egy Alain Delon...” (Fotó: Nemzeti Sport)
Milyen hatással volt a játékára, hogy Lófejűnek hívták? Megbánta, hogy megbuktatta Pintér Attilát? Mivel alázta meg Davison? Miért hagyná el a Fradit? A FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszol: Lipcsei Péter.


Ízelítő a 2013-as nagyinterjúból:

Volt olyan újpesti játékos, akit el tudtál volna képzelni a Fradiban?
lilaheart28, e-mail
Sokan voltak ott is jó futballisták, például Eszenyi Dénes (FFT: Ő később jött a Fradiba...), Kovács Zoli. Kettőjüket mondjuk igen.

Ki volt a legjobb játékos, akivel valaha együtt játszottál a válogatottban, a Fradiban vagy külföldön?
Betti, e-mail
A válogatottban Détári. Külföldön nagyon sokan voltak. Ausztriában – igaz, már kiöregedett, de akkor is nagy futballista volt – örülhettem, hogy Toni Polsterrel futballozhattam. Hiába csak fél évet volt nálunk, harminchat évesen is lehetett rajta látni, hogy zseniális labdarúgó. És nem utolsósorban a Portóból Domingos és Vítor Baia, akik világhírű játékosok voltak. A Fradiban mondhatom Dömét, Gerát, Husztit.

Nem sajnálod, hogy pont kimaradtál a Fradi BL-szerepléséből? Portóból mennyire tudtad figyelemmel követni a csapat Real vagy Ajax elleni meccseit?
luminika22, e-mail
Fájó pont volt! Persze figyeltem a Fradit, amikor a mi meccsünk nulla-nulla lett a Panathinaikosszal, kiírták a kivetítőre, hogy „Fradi–Real Madrid 1–1”. Talán az lett volna a pont az i-n, ha egy csoportba kerülünk a Fradival, de így hozta az élet.

Ha a közönség Lófejűnek hívott, az negatív vagy pozitív hatással volt a játékodra?
Székelyhidi Milán, e-mail
Az elején mindenképpen negatívval, mert rosszulesett, de utána túltettem magam rajta, nem foglalkoztam vele. Az Isten így teremtett meg minket, én nem vagyok egy Alain Delon… Talán a vége felé picit inspirált is, ha szidtak. (FFT: És amikor elkezdtek dobálni kockacukorral?) Az adott pillanatban rossz volt, de miután kétszer-háromszor visszanéztem a felvételt, már én is röhögtem rajta.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik