Felkészülés: Youla újra betalált, a Honvéd nyert

Vágólapra másolva!
2014.07.12. 14:22
A Honvéd labdarúgócsapata a harmadik nyári felkészülési meccsén a második győzelmét aratta, ezúttal a Lombard Pápa ellen. A 2–1-re megnyert találkozón ismét betalált a guineai új szerzemény, Souleymane Youla, aki korábban a Rimaszombat kapuját is bevette.  

Nagy iramban kezdődött a találkozó. A honvedfc.hu tudósítása szerint első helyzetet a vendégek dolgozták ki, de Kemenes Szabolcs bravúrral hárította a próbálkozást. Aztán a kispestiek fokozatosan átvették a játék irányítását. Az előző szezont éppen Gyirmóton töltő, de kölcsönből visszatérő Fejes János percei következtek. A védőt először Hajba Tamás rúgta fel kíméletlenül, a megérdemelt sárga lapot meg is kapta. honvedfc.hu tudósítása szerint első helyzetet a vendégek dolgozták ki, de Kemenes Szabolcs bravúrral hárította a próbálkozást. Aztán a kispestiek fokozatosan átvették a játék irányítását. Az előző szezont éppen Gyirmóton töltő, de kölcsönből visszatérő Fejes János percei következtek. A védőt először Hajba Tamás rúgta fel kíméletlenül, a megérdemelt sárga lapot meg is kapta.

Pár perc múlva Fejes szépen ment el a bal oldalon, lövése csak pár centivel kerülte el Somogyi Csaba kapuját. Újabb néhány perc elteltével pontos labdát adott Youla elé, aki 16 méterről a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0. A félidő vége felé Vernes Richárd is betalált, a bal oldalról indult befelé és lőtt a léc alá.

A szünetben négy helyen cserélt a Honvéd vezetőedzője, Pietro Vierchowod. A második félidő gyirmóti kapufával indult, sőt a vendégek egy szép támadás után, Beliczky Gergő révén szépítettek is.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Bp. Honvéd–Gyirmót FC 2–1 (2–0)

Bozsik-stadion, 200 néző
BP. HONVÉD: Kemenes (Szemerédi) – King (Sundas), Ignjatovics, Alcibiade, Fejes J. (Baráth) – Hidi (Nagy G.), Godoy (Vécsei) – Daud, Vernes (Mancini), Job (Ihrig-Farkas) – Youla (Prosser).
G.: Youla, Vernes, ill. Beliczky

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik