Felkészülés: üzbég csapattól kapott ki a DVTK

Vágólapra másolva!
2013.02.15. 18:15
A DVTK labdarúgócsapata nemzetközi felkészülési mérkőzésen 1–0-ra kikapott az üzbég a Pakhtakor Toshkenttől, az ellenfél gólja a mérkőzés elején született egy szöglet utáni fejesből.

Ötödik felkészülési mérkőzését játszotta Belekben a DVTK labdarúgócsapata (eddig három vereség és egy győzelem volt a mérleg), az ellenfél az üzbég első osztály éllovasa, a Pakhtakor Toshkent volt. A találkozó a heves esőzések miatt félórás csúszással kezdődött.

Délelőtt a keret egyik fele edzésen vett részt, a másik pedig a délután edzőmeccsen kapott szerepet. A dvtk.eu tudósítása szerint a magyar csapat egyből letámadott, az ellenfél viszont az első szögletéből gólt szerzett Maharadze fejese révén. A DVTK-nak meg lehetett volna a válasza, de Francisco Gallardo ziccerénél nagy bravúrral védett a Toshkent kapusa. Az üzbégek szögletei a későbbiekben is veszélyt hordoztak magukban, de ezeken túl Szergejev is eltalálta a kapufát.

A második félidőben a hajrához közeledve egyre nagyobb erőket mozgósított a DVTK az egyenlítés érdekében, miközben az üzbég gólszerző második sárga lappal a kiállítás sorsára is jutott, de gól már nem esett, 1–0-ra nyert a Toshkent.

FELKÉSZÜLÉS
DVTK–Pakhtakor Toshkent (üzbég) 0–1 (0–1)

DVTK: Ambrusics – Menyhért, Nagy T., Hutter, Eperjesi – Takács P., Timkó (Bogáti) – Gallardo, Fernando, Bacsa (Szabó B.) – Seydi (Icsó)
Forrás: dvtk.eu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik