Felkészülés: Remili megint betalált, de az Újpest kikapott

Vágólapra másolva!
2013.02.08. 16:26
Az Újpest FC a szerdai érkezést követően ma felkészülési mérkőzésen lépett pályára Belekben a román élvonalbeli Gaz Metan Medias ellen. A lila-fehérek hiába szerezték meg a vezetést Remili Mohamed góljával, végül 2–1-es vereséget szenvedtek a medgyesiektől.

A Kaiserslautern elleni vereség (1–3) és az FK Baki elleni győzelem (2–0) után lejátszotta a felkészülési mérkőzését is az Újpest FC.

Az eredetileg tervezetthez képest öt perccel később kezdődött a lila-fehérek Gaz Metan Medias elleni meccse, ráadásul a románok kezdték jobban az erős szélben megrendezett beleki találkozót – derül ki az ujpestfc.hu tudósításából. Egy jobb oldali szöglet után előttük adódott az első helyzet, de Zsarko Markovics fejese nem találta el a kaput, majd a 21. percben Taer Bavab lövését hárította Balajcza Szabolcs. A szünet előtt még egyszer, Costin Gheorghe lövésénél volt szüksége a lila-fehéreknek kapuvédőjük bravúrjára.

A gól nélküli első félidőt követően a cseréknek is köszönhetően már felpörgött az Újpest. A szünetben beálló Dusan Vasziljevics ugyan még fölé fejelt Kabát Péter szögletéből, de a szerb középpályáshoz hasonlóan csereként szereplő Balogh Balázs remek kiugratását Remili Mohamed már gólra váltotta az 51. percben. Remilinek a harmadik téli meccsén ez volt a harmadik találata.

A 68. percben újra többet is cserélt az Újpest, ám ezek a változtatások már kevésbé lendítettek a lila-fehéreken, ugyanis két perc alatt fordított a medgyesi csapat. Előbb Gheorghe értékesítette az Alessandro Iandoli kezezése után megítélt tizenegyest, majd Dan Florin fejelt a lilák kapujába.

A hajrában Balogh Balázsnak akadt még egy lehetősége – két jó csel után 24 méterről lőtt, de nem találta el a kaput –, az eredmény azonban már nem változott, az Újpest 2–1-es vereséget szenvedett.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

Újpest FC–Gaz Metan Medias (román) 1–2 (0–0)
Belek
ÚJPEST:
Balajcza (Horváth T., a szünetben) – Vermes (Vasziljevics, a szünetben), Aarab (Mihajlovics, 68.), Antón (Eninful, 68.), Iandoli – Remili, Szélesi (Litauszki, 68.), Proesmans (Sztaniszavljevics, 68.), Christ – Kabát, Lázár B. (Balogh B., a szünetben.).
G.: Remili, ill. Gheorghe – 11-esből, Florin

Forrás: ujpestfc.hu

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik