Felkészülés: Pölöskei góljára néggyel felelt a Ferencváros

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.18. 11:31
null
Lovrencsics Balázs duplázott az ESMTK ellen (Fotó: Szabó Miklós, archív)
A labdarúgó NB I-ben listavezető Ferencváros kétszer 35 perces felkészülési mérkőzésen 4–1-re legyőzte a harmadosztályú ESMTK-t.

Thomas Doll, az FTC vezetőedzője teljesen lecserélte a kezdőcsapatát a szombati, NK Domzale elleni meccshez képest, amelyet a zöld-fehérek 3–2-re megnyertek. Jobbhátvédként az U19-es együttes játékosa, Könczey Márk kapott lehetőséget, sőt a fiatalok közül csereként beállva Takács Zsombor, Arday Dominik, Csonka András és Leffer Benjámin is szóhoz jutott.

Az NB III Keleti csoportjában második helyen telelő ESMTK már a 4. percben megszerezte a vezetést Pölöskei II Péter találatával, de három perccel később Bőle Lukács bal oldali beadása után Nagy Dominik fejjel egyenlített (1–1). Az első fél óra végén Lovrencsics Balázs közeli lövésével fordított a Ferencváros, amely hat perccel később tizenegyeshez jutott, amit a sértett, Batik Bence értékesített (3–1).

A fordulást követően a fiatalabbik Lovrencsics testvér előbb a kapufát találta el, majd a 76. percben Rui Pedro előkészítése után megszerezte a második gólját, kialakítva ezzel a 4–1-es végeredményt.

„A legfontosabb, hogy mindenki tudott perceket tenni a lábába, ezért játszottunk pályára szombaton és vasárnap is. Néhány labdarúgó, mint Koch, Sternberg, Nagy, Bőle vagy éppen Rui Pedro sérült volt, és nem tudtak sokat futballozni. Most pályára léphettek, ezért is volt ez jó teszt. Úgy gondolom, készen állunk a bajnokság folytatására. Jelenleg az a fontos, hogy ne törődjünk a felkészülés során elért jó eredményekkel, jövő héten már csak a szombati bajnokival foglalkozunk. Mindenki nagyon várja a meccset. Szükségünk van egy jó edzéshétre, utána jöhetnek a kihívások” – értékelt ThomasDoll a Ferencváros hivatalos honlapjának.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Ferencváros–ESMTK 4–1 (3–1)
Népliget
FTC:
Holczer – Könczey (Takács Zs., 46.), Batik, Koch, Sternberg – Hajnal (Arday, 63.), Nagy D. (Leffer, 46.) – Moutari (Csonka A., 46.), Rui Pedro, Bőle (Priskin, 46.) – Lovrencsics B.
Gólszerző: Nagy D. (7.), Lovrencsics B. (29., 76.), Batik (35. – 11-esből), ill. Pölöskei II P. (4.)
Forrás: fradi.hu

A FERENCVÁROS TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 10.
Edzőtábor: január 22–29., Portugália; február 5–12., Spanyolország
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 16.: Ferencváros–Dunaföldvár 16–0 (Böde 3, Ikaunieks 3, Lovrencsics B. 3, Hajnal 2 – az első 11-esből, Priskin 2, Csonka, Gorriarán, Rui Pedro)
Január 20., Szekszárd, műfüves pálya: Szekszárd–Ferencváros 0–4 (Gorriarán 2, Varga R., Szpirovszki)
Január 25., Portugália: Ferencváros–HNK Rijeka (horvát) 0–1
Január 28., Portugália: Ferencváros–Ulszan Hyundai FC (dél-koreai) 2–1 (Varga R. – 11-esből, Böde)
Február 3.: Ferencváros–Slaven Belupo (horvát) 3–2 (Batik, Moutari, Lovrencsics B.)
Február 7., Spanyolország: Ferencváros–Cádiz B (spanyol) 4–0 (Varga R. 2, Georgijevics 2)
Február 10., Spanyolország: Ferencváros–Lokomotiv Moszkva (orosz) 2–1 (Koch, Varga R.)
Február 17.: Ferencváros–NK Domzale (szlovén) 3–2 (Böde, Paintsil, Varga R.)
Február 18.: Ferencváros–ESMTK 4–1 (Lovrencsics B. 2, Nagy D., Batik – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik