Felkészülés: a Mol Fehérvár orvosi vizsgálatokkal nyitott

Vágólapra másolva!
2020.01.02. 17:57
null
Jó hangulatban kezdtek Juhászék (Fotó: molfehervarfc.hu)
Január 2-án kezdte meg a téli felkészülést a Mol Fehérvár csapata, amelynél orvosi vizsgálatokkal és felmérésekkel indult az új év. Az őszi keret tagjai közül Anel Hadzic és Danilo Pantics hiányoztak, mert ők a klub második csapatánál kezdik meg a felkészülést, ugyanakkor az ősszel Budaörsön kooperációs megállapodással szereplő Halmai Ádám, Mocsi Attila, Szabó Bálint és Szabó Levente, valamint a Haladásnál kölcsönben futballozó Nyári Patrik ott voltak a felmérésen – számolt be róla a klub hivatalos honlapja.

 

A megszokottnál korábbi, január 25-i bajnoki rajt miatt a Mol Fehérvár FC felkészülése is előbb kezdődött: a klub játékosai már január 2-án, csütörtökön találkoztak a Mol Aréna Sóstóban, ahol orvosi vizsgálatok és felmérések vártak rájuk.

„A szokásosnál jóval korábban, rögtön az év elején ugrottunk neki a játékosok által is ismert vizsgálatsorozatnak. Bevált protokollunk évek óta nem változott, ehhez megpróbálunk ragaszkodni. Ugyanígy beváltak a résztvevők is, a szűrésnél dolgozó kollégákat régi ismerősként üdvözlik a játékosok. A vizsgálatok technikai részét kétfelé bonthatjuk. Az egyik fele a labor, a belgyógyászat és a kardiológia eredményei, amelyekkel biztonsággal pályára engedhetjük a játékosokat, ami ez dr. Csernavölgyi István területe, a másik fele pedig a terhelés-élettani része, amely dr. Szelíd Zsolthoz tartozik, ennek köszönhetően sok hasznos információval szolgálunk az erőnléti szekció számára. Tavaly óta ezeket a Mol Aréna Sóstóban végezzük. Sokkal egyszerűbb, hogy az általunk ismert szakemberek látogatnak meg minket, mi pedig rendelkezünk azzal a műszerparkkal, ami a munkájukhoz szükséges. Amikorra az eredményeket visszakapjuk, mi már a repülőn fogunk ülni, de hozzászoktunk, hogy az edzőtáborban értékelünk” – idézi a molfehervarfc.hu dr. Kovács Tibor csapatorvost.

Az orvosi vizsgálatokon és a felméréseken nem kellett részt vennie Anel Hadzicnak és Danilo Panticsnak, aki a második csapattal kezdi meg a felkészülést; viszont az ősszel Budaörsön kooperációs megállapodással szereplő Halmai Ádám, Mocsi Attila, Szabó Bálint és Szabó Levente, valamint a Haladásnál kölcsönben futballozó Nyári Patrik megjelentek a Mol Aréna Sóstóban.

A csapat január 4. és 18. között Marbellában készül, ahol a tervek szerint négy edzőmérkőzést játszik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik