Felkészülés: négygólos MTK-siker Törökországban

T. N.T. N.
Vágólapra másolva!
2022.01.17. 23:00
null
Törökországban készül az MTK, hétfőn 5–1-re nyert (Fotó: <a href="https://www.mtkbudapest.hu/hu/hirek/magabiztos-gyozelem-az-elso-torokorszagi-edzomeccsen" target="_blank">mtkbudapest.hu</a>)
Az MTK hétfőn 120 perces felkészülési mérkőzésen 5–1-re legyőzte az északmacedón Borec Veleszt Törökországban. A mérkőzésen az újonnan igazolt játékosok közül Andrej Kadlec és Futács Márkó is betalált. A kerethez szerdán csatlakozik a Mezőkövesdről szerződtetett Szépe János.

A felvidéki születésű belső védőt a nyáron kétéves szerződéssel csábította magához a Mezőkövesd Zsóry, de az ősszel mindössze kilenc bajnokin lépett pályára, a napokban pedig a két klub megegyezett a játékos klubváltásáról.

„A téli szünet kezdetén kerestek meg az MTK-tól, és sokat nem gondolkodtam az ajánlaton   – mondta a 25 esztendős hátvéd.   – A tervezettnél kevesebb játékpercet kaptam Mezőkövesden, több lehetőségre vágytam. A legfőbb indok azonban Márton Gábor személye volt.”

Az MTK Budapest vezetőedzője 2020 tavaszán a ZTE FC-nél dolgozott, ahol mások mellett Szépe János is a keretet erősítette, s a bajnokság hajrájában a kieső helyen álló együttest végül tizenhárom mérkőzésen huszonöt pontot szerezve bent tartotta az élvonalban.

„Hasonló helyzetbe került most az MTK, de a téli igazolásokkal megerősödött a keret, és mivel két éve sikerült véghez vinni a bravúrt, bízom az edzőnk munkájában”    – mondta még Szépe János, aki szerda dél­előtt utazik Törökországba.

A kék-fehérek szerdán 13.30-tól a lengyel Nieciecza Termalica ellen folytatják a felkészülést, majd az edzőtábor végén, pénteken két gyakorlómérkőzést is játszanak, reggel 9 órától a lengyel Radomiak Radom, míg 13.30-tól az ukrán Sahtar Doneck ellen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–BOREC VELESZ (északmacedón) 5–1
(2–1)
MTK, 1. félidő:
Mijatovics (Somodi) – Varju, Rajkovics, Várkonyi, Sluka – Szpirovszki, Kocsis B. – Miknyóczki, Grozav, Kovácsréti – Miovszki. 2. félidő: Somodi (Csenterics) – Kadlec, Kata, Nagy Zs., Herrera – Ramadani, Mezei – Palincsár, Szakály D., Kovács M. – Futács
G: Miovszki, Grozav, Kadlec, Futács (11-esből), Herrera, ill. Nikolovski

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik