Felkészülés: „lerohant” Antalya, 500 pálya várja az 1200 csapatot

GELEI JÓZSEFGELEI JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2014.02.03. 16:45
null
Egy biztos: Antalyában nincs hiány pályában (Fotó: UEFA)
Nem csak a nyugat- és kelet-európai, illetve távol-keleti labdarúgócsapatok számára vonzó télvíz idején Törökország, hanem a riválisokhoz képest anyagilag sokkal gyengébb lábakon álló magyar klubok számára is. Míg az elmúlt években szinte csak Beleket vették be honfitársaink, addig ma már Antalyában is olyan otthonosan mozognak, mintha nem is külföldi edzőtáborozáson vennének részt.

Idén télen az NB I-es Haladás és Diósgyőr, valamint a másodosztály két élcsapata, a feljutásra leginkább esélyes Nyíregyháza Spartacus és Dunaújváros üt, ütött tanyát a török Riviéra rohamléptekkel fejlődő városában. Hogy mitől lett hirtelen ilyen kapós Antalya? Erre talán leginkább a magyar csapatok helyi összekötője adja meg a választ.

„Nem árulok el titkot, a nyári tengerparti nyaralást élvező családokat télen a sportturizmus váltja fel, s erre külön iparág fejlődött ki Törökországban – árulta el a rendkívül készséges, mindenben az együttesek rendelkezésére álló Bulant Archer. – Egy téli szezonban összesen 1200 csapat edzőtáborozik Antalyaban és vonzáskörzetében. A városban 500, villanyvilágítással és vízelvezető-rendszerrel felszerelt, tökéletes minőségű füves pálya áll a futballisták rendelkezésére. Csak egy példát mondok, a Haladásnak és a Nyíregyházának otthont adó, ötcsillagos Topkapi Palace és Kremlin Palace egybefüggő szállodakomplexumában 1700 szoba van. Jelenleg ötven klub táborozik itt. A világ minden tájáról érkeztek csapatok: itt van a kínai ezüstérmes, a koreaiak ázsiai BL-győztese, de vannak Csehországból, Romániából, Bulgáriából, Oroszországból, Szerbiából is. Uszoda, konditerem, közvetlenül a hotel mellett négy futballpálya várja a csapatokat. Egyetlen métert nem kell buszozniuk, hogy tökéletes körülmények között végezhessék el a tervezett munkát.”

AZ NB I CSAPATAINAK JÓ RÉSZE ÉS A VÁLOGATOTT IS TÖRÖKORSZÁGBAN KÉSZÜL A TAVASZRA – AZ ANTALYÁBAN ÉS BELEKBEN ZAJLÓ KÉSZÜLŐDÉSRŐL A KEDDI NEMZETI SPORTBAN HOSSZABB ÖSSZEÁLLÍTÁST OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik