Felkészülés: kétgólos PAFC-siker Mezőkövesden

Vágólapra másolva!
2015.01.28. 16:41
A Puskás Akadémia FC felkészülési mérkőzésen 2–0-s győzelmet aratott Mezőkövesden.

Benczés Miklós, a PAFC vezetőedzője már a mérkőzés előtt jelezte, hogy a találkozón elsősorban a csapathoz télen csatlakozó játékosok kapnak lehetőséget – írja a puskasakademia.hu. Az újak közül Kleinheisler Lászlót, Zsótér Donátot, Fiola Attilát és Koronczi Bencét is a kezdőbe nevezte a szakember.

Nem kellett sokat várni az első Puskás-gólra. A 14. percben Harsányi Zoltán bal oldali beadása után a hosszú oldalon érkező Hudák Martin talált a kapuba. A gól után mind a két csapatnak voltak lehetőségei, de nem esett több találat az első félidőben.

A szünetben egy helyen változtatott a PAFC, Fiola helyett Gohér Gergő állt be. A folytatásban mindent elkövetett a hazai csapat az egyenlítésért, de ismét a Puskás Akadémia talált be. Az utolsó tíz percre Zsótér Donátot Barcsay Márk váltotta a pályán, aki – meghálálva a bizalmat – a 88. percben Gohér szöglete után megszerezte a felcsútiak második gólját – 0–2 lett a vége.

„Nagyon jó iramú találkozó volt, remekül segítette a felkészülésünket – értékelt Benczés Miklós a mérkőzést követően. – Ahogy korábban mondtam, elsődleges célunk az volt, hogy kilencvenperces terhelést kapjanak a játékosaink. Ez teljes mértékben megvalósult. Dinamikusan, gyorsan játszottunk a remek ellenféllel szemben. Mind a két oldalon adódtak gólszerzési lehetőségek, amiből nekünk sikerült kettőt gólra váltani. Elégedett vagyok az erősen megfiatalított csapatunk játékával.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Mezőkövesd Zsóry–Puskás Akadémia FC 0–2 (0–1)
Mezőkövesd Zsóry:
Kunsági – Hegedűs Cs. (Szeles), Gengeliczki, Dvorschák, Baracskai (Burány) – Hegedűs D., Takács P., Tajthy, Molnár G. (Medgyes) – Bajzát (Máté J.), Lukács R. (Csirmaz)
Puskás Akadémia:
Danilovics – Koronczi, Vaszicsku, Tar, Fábio – Kleinheisler, Fiola (Gohér, 46.), Zsótér (Barcsay, 79), Hudák – Harsányi, Makrai
Gólszerző:
Hudák, Barcsay

A PUSKÁS AKADÉMIA FC TÉLI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
A felkészülés kezdete: január 12.
Edzőtábor: Törökország (Belek), február 9–19.
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Január 21.: Puskás Akadémia–Cegléd 3–2 (öngól, Tischler, Lencse)
Január 24. (Kecskemét): KTE–Puskás Akadémia 2–0
Január 28. (Mezőkövesd): Mezőkövesd–Puskás Akadémia 0–2
Január 31., szombat: Puskás Akadémia–Siófok 13.00
Február 4., szerda: Puskás Akadémia–Újpest 13.00
Február 7., szombat: Puskás Akadémia–Vasas 11.00
Február 11., szerda (Törökország): Brno (cseh)–Puskás Akadémia
Február 14., szombat (Törökország): FK Sarajevo (bosnyák)–Puskás Akadémia
Február 16., hétfő (Törökország): Halmstad (svéd)–Puskás Akadémia
Február 18., szerda (Törökország): Zaglebie Lubin (lengyel II.)–Puskás Akadémia

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik