Felkészülés: a Paks fordított, és nyert Dunaszerdahelyen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.06.30. 19:53
null
A Paks fordított, majd nyert Dunaszerdahelyen (Fotó: Lelkes Ernő)
Utolsó felkészülési mérkőzésén 3–1-es vereséget szenvedett a DAC hazai pályán a Pakstól. Ugyan Waltner Róbert tanítványai az első félidőben veszélytelenek voltak a hazai kapura, a szünet után megtáltosodtak a zöld-fehérek.

 

A hőmérő higanyszála nagyon közel volt negyvenhez, de aversenynaptár nem enged.

ADunaszerdahelyre a jövő héten már a Cliftonville elleni Európa-konferencialiga-meccs vár, így aPaks elleni találkozó volt asárga-kékek főpróbája. Avendégeknél alegnagyobb tapsot adunaszerdahelyi közönség kedvence, Böde Dániel kapta, aki napra pontosan négy éve ezelőtt aFerencváros mezében játszott aMOL Arénában. Azt a mérkőzést 8400 szurkoló látta, anagy kánikulában csak 1147-en látogattak ki afőpróbára.

Nagyon jól kezdet ahazai csapat: az 58. másodpercben Krsztovics még közelről mellé fejelt, de a6. percben gyors támadás végén Veselovsky megszerezte avezetést asárga-kékeknek. A későbbiekben Szánthó Regő két lövést is bemutatott – az elsőt agólvonalról mentették a vendégek, majd Rácznak kellett bravúrral védenie agyőri játékos erős löketét.

A tikkasztó hőség miatt – negyven perc játék után – ahazaiak gambiai játékosa, Sainey Njie a földre rogyott. Feszült pillanatok következtek, adehidratált játékost hordágyon vitték le a pályáról, majd kórházba szállították.

Amásodik félidőre Waltner Róbert kicserélte az egész csapatot, és atolnaiak megfordították atalálkozót. Előbb Szabó János egyenlített, majd bal oldali beadás után Böde talált közelről akapuba, a végén pedig Martin Rymarenko hibája után Szabó Bálint volt eredményes.

NB I-ES CSAPATOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
DAC
–PAKSI FC 1–3 (1–0)
Dunaszerdahely, 1147
néző
DAC:
Veszelinov – Blackman (Rymarenko), Kruzliak, Brunetti (Muhamedbegovic), Davis (Nicolaescu) – Njie (Kácer) – Szánthó (Hahn), Dimun (Nebyla), Veselovsky (Balogh N.), Cikaniks (Andzouana) – Krsztovics (Andrezinho)
PAKS, 1. félidő:
Rácz G. – Vas, Kinyik, Szekszárdi, Debreceni – Gyurkits, Nagy R., Kesztyűs, Sajbán Máté – Varga B., Kocsis B. 2. félidő: Nagy G. – Kovács N., Lenzsér, Szélpál, Szabó J. – Papp K., Windecker, Balogh B., Haraszti – Böde, Szabó B.
Gólszerző:
Veselovsky, ill. Szabó J., Böde, Szabó B.
MESTERMÉRLEG
Adrian Gula:
– Tanulságos meccs volt. A második félidőben bebizonyította az ellenfél, hogy nagyon gólerős. Kihasználta a hibáinkat. Már az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset, de több helyzetet is elpuskáztunk.
Waltner Róbert: – Örülök ennek a győzelemnek. Edzőmeccs volt, de az eredmény ilyenkor is számít. Elégedett vagyok az eredménnyel. Az első félidő annyira nem tetszett, védekezésben jócskán volt problémánk. Nagy fölényben játszott az ellenfél. A második félidőben sokkal jobban játszottunk, háromszor is betaláltunk. Igaz, az ellenfélnek is voltak lehetőségei. A DAC jó csapat, előbbre tart mint, mi. Frissességben biztos, a játékosaink fáradtabban mozogtak, ennek ellenére győztünk. Messzemenő következményeket nem lehet levonni. Ádám Martin kilencvenkilenc százalék, hogy távozni fog. Sajnos nem számíthatok rá. Azonban egy ilyen kiváló teljesítmény után meg is érdemli, hogy kipróbálja magát külföldön.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik