ETO: nyáron nagy mozgás várható - távozó légiósok sora

Vágólapra másolva!
2014.05.02. 10:53
null
Burgos (jobbra) aligha marad Győrben (Fotó: archív)
Az előzetes tervek szerint a Győri ETO FC vezetősége nem kívánja meghosszabbítani a külföldi labdarúgók június végén lejáró szerződését. Ez legkevesebb öt játékost jelenthet, de nemcsak légiósoknak jár le a szerződésük.

A Győri ETO-nál tavaly nyár óta nagy mozgás nem volt a keretben, néhány labdarúgó ugyan érkezett (például Rudolf Gergely vagy Patrick Mevoungou), de a kulcsjátékosok közül senki sem távozott. A nyáron viszont az előzetes hírek alapján jóval nagyobb mozgás várható.

A Nemzeti Sport információi szerint a lejáró szerződésű külföldi labdarúgók várhatóan nem maradnak a klubnál, nem számol velük a szakmai stáb.

Az ETO jelenleg még harcban van a bajnoki címért, így érthető módon most nem ez jelenti a fő témát Győrben, de a transfermarkt.de adatai alapján minimum hét játékosnak jár le a szerződése nyáron, közülük öten légiósok.

Az MTK-tól igazolt Rafe Wolfe tavaly nyáron egy plusz kétéves megállapodást kötött a győriekkel, a vezetőknek a szezon végéig kell jelezniük, hogy érvényesítik-e az opciót. A jamaicai védő Horváth Ferencnél a Pécs elleni 5–2-es vereség után öt bajnokin nem lépett pályára, a legutóbbi két fordulóban viszont végigjátszotta az ETO meccsét, így ő talán még harcban lehet a hosszabbításért.

A szintén lejáró szerződésű szerb Lazar Sztanisics viszont az említett Pécs meccs óta már nem játszott. A román Mihai Nicorec az NB I-ben egyszer sem lépett pályára ebben az idényben, így nem lenne meglepő a távozása, ahogy a salvadori Rafael Burgosé sem, aki már nyilatkozott arról, hogy több lehetőségre vágyik, váltani szeretne.

A transfermarkt.de szerint a szerb Vladimir Djordjevicsnek és a horvát Marko Dinjarnak is lejár a megállapodása. Igaz, előbbinek csak a télen, de mivel ebben a szezonban csupán három találkozón szerepelt az NB I-ben, az ő nyári távozásán sem sokan csodálkoznának. Dinjar esete annyiban más, hogy ő alapembernek számít balhátvédként, amióta Völgyi Dániel fegyelmi okokból kikerült az első keretből.

A légiósokon kívül a második számú kapusnak, Pogacsics Krisztiánnak és a régóta sérült Takács Ákosnak is lejár a szerződése, elképzelhető, hogy az új szezont ők sem Győrben kezdik.

LABDARÚGÓ NB I, 27. FORDULÓ
IdőpontMérkőzés (Tv)Játékvezetők
Május 2., péntek
19.00
MVM-Paks–KTE-Phoenix Mecano (Duna)
Farkas Ádám
Május 3., szombat
14.00
Budapest Honvéd–Videoton FC (M1)Solymosi Péter
16.00Kaposvári Rákóczi–Pécsi MFC Iványi Zoltán
16.00
Újpest FC–MTK Budapest (Sport1) Andó-Szabó Sándor
18.00Mezőkövesd–Ferencváros (Sport1)Szabó Zsolt
20.00Puskás Akadémia FC–Győri ETO FC (Sport1)Németh Ádám
Május 4., vasárnap
16.30Diósgyőri VTK–Szombathelyi Haladás (M1)Erdős József
18.30
Lombard Pápa–Debreceni VSC-Teva (Sport2) Kassai Viktor
TABELLA ♦ GÓLLÖVŐLISTA ♦ MENETREND ♦ EREDMÉNYEK

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik