ETO: négy-hat új játékossal erősítenének a BL-selejtezőre

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 18:43
Saját nevelésű fiatalokra és minőséget képviselő új idegenlégiósokra építené Bajnokok Ligája-selejtezőkre készülő keretét a harminc év után újra bajnoki címet nyert Győr labdarúgócsapata. Klement Tibor, a Rába-parti klub ügyvezető igazgatója a Digi Sport Reggeli Start című műsorában elmondta: sikeres és a csapat céljainak is megfelelő nemzetközi szereplésnek azt tekintené, ha a Győr bejutna az Európa-liga csoportkörébe. Ehhez négy-hat új játékost igazolnának.  

Klement szerint Pintér Attila vezetőedző reaktiválása harminc százalékban járult hozzá ahhoz, hogy az első bajnoki cím 50. évfordulóján újra aranyérmes lett a Győr. „Tarsoly Csaba szavaival élve 2011 márciusában nem végleg váltak el útjaink Pintér Attilával, hanem csak fizetés nélküli szabadságra küldtük, és bölcsebben, pihentebben, felkészültebben tért vissza a csapathoz. Az első közös ciklusunk is sikeres volt, ez nem változott most sem, kiegyensúlyozott a kapcsolat az edző és a klubvezetés között. Ha az első időszakhoz hasonlóan a jövőben hullámvölgybe kerülne a csapat, már biztosan nem menesztenénk Pintért."

A győriek ügyvezetője szerint a magyar bajnokcsapat nem a nagy egyéniségek társasága, sokkal inkább az egységben rejlik az ereje, és elsősorban emiatt emelkedett ki az NB I mezőnyéből. „Mi nyújtottuk a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt, Pintér Attila a csapatmunkára helyezte a fő hangsúlyt. Klubtörténelmi tett lett volna, ha megnyerjük a Magyar Kupát is, de ez nem sikerült, viszont nagy motivációt ad a következő szezonra, így maradt még bőven kihívás a csapat számára."

Klement jelezte, négy-hat új játékost szerződtetne nyáron a Győr, több poszton is, 25 százalékban alakulhat át a játékoskeret. „Az akadémiánkon nevelkedő fiatalok egyre több szerepet kaphatnak az első csapatban, a tehetségükön és a szorgalmukon múlik, hogy be tudnak-e épülni. Centert mindenképpen igazolunk, ez prioritás. Vélhetően új szélső is érkezik, de a középpályás és a belső védő posztján is erősíteni akarunk. Minőségi csere lesz a keretben, elsősorban idegenlégiósok kerülhetnek szóba, de magyar játékosokkal is tárgyalunk. Vonzóbbá vált klubunk a bajnoki aranyéremmel, a nyugodt háttérrel, a kulturált stadionnal és a BL-szereplés lehetősége fő motivációs tényező a kiszemeltjeink számára."

A Győr Coulibalyt a Debrecentől, Burgost pedig a Kecskeméttől szeretné megszerezni, a salvadori csatár leigazolására nagyobb az esély. „Mindkét játékost szerződtetnénk, talán Burgos helyzete egyszerűbb, mert ő szeretne is hozzánk jönni, illetve lejár a jelenlegi kölcsönszerződése. Azt gondolom, vele meg fogunk egyezni, őt Pintér Attila is nagyon szeretné a csapatban tudni. Coulibaly – az ügynöke tájékoztatása szerint – inkább Nyugat-Európába távozna. Bízom benne, hogy még ezen a héten választ kapunk, akár pozitív, akár negatív ez a visszajelzés. Ha Coulibaly nem jöhet, más csatár után nézünk."

Klement Tibor a nemzetközi szerepléssel kapcsolatos elvárásokra is kitért. „A működéshez megfelelő forrás áll rendelkezésünkre a BL-szereplést illetően. Jelentős siker szakmailag, pénzügyileg és erkölcsileg nyilván a BL-csoportkörbe kerülés lenne. Sok múlik a sorsoláson, a leendő ellenfeleken, de ha végül az Európa-liga csoportkörébe jutnánk be, akkor sem lennék különösebben csalódott."

Klement beszélt a győriek UCSK nevű szurkolói csoportjáról is, amely 14 év után oszlott fel, miután országszerte nagy felháborodást keltett az, hogy a „Több nemzet, egy csapat" feliratú transzparenssel köszöntötték a bajnokot. „Amennyi kritikát kapott ez a csoport, ugyanannyian ki is álltak mellettük. A jó érzésű és európai gondolkodású emberek támogatták ezt az akciót. A klub kiállt a szurkolók mellett, mindig jó volt a viszonyunk, akkor is, amikor jól szerepelt a csapat, és akkor is, amikor kevésbé. Ezen szurkolói megnyilvánulásnak követendő példának kellene lennie, ők nem égetik, hanem lengetik a zászlót. Az UCSK sokat tett a nemzetek összefogásának népszerűsítéséért."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik