ETO: Verebes bizakodik; a labdarúgók leadták az Audikat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.24. 14:09
null
Az ETO labdarúgói leadták az Audikat (Fotó: kisalfold.hu)
Mintegy huszonöt járművet vesz vissza az Audi Hungaria azt követően, hogy a támogatói szerződést a vállalat felbontotta a Győri ETO labdarúgócsapatával. Verebes József, a Rába-partiak szaktanácsadója nem tudja elképzelni, hogy megszűnik az ETO.

Meglehetős diszkréció mellett hétfőn délelőtt megkezdődött a szponzori Audi gépkocsik leadása. Egyszerre, szinte konvojban, hat autó érkezett az egyik győri szalonba, a járműveket nem a játékosok vezették – írja a kisalfold.hu. Azok a légiósok zárják majd a sort, akik a bajnoki szünetben minden bizonnyal hazautaztak. A válogatott meccs miatti szünet egyben a magyarázat is arra, hogy miért mostanra időzítették a leadást.

Tarsoly Csaba otthon van, nem tűnt el

Napközben még egy ETO-val, illetve Tarsoly Csabával kapcsolatos hír reppent fel. Dr. Papp Gábor, a cégvezető jogi képviselője a Magyar Távirati Irodán keresztül cáfolta azt a sajtóértesülést, miszerint Tarsoly elköltözött otthonából.

A közleményben ez állt: „Tarsoly Csaba, a Quaestor cégcsoport elnök-vezérigazgatója otthonában tartózkodik és a kezdetektől fogva mindenben együttműködik a hatóságokkal. Egy árva szó sem igaz abból, hogy Tarsoly Csaba eltűnt volna. Az ilyenfajta híresztelések legfeljebb hangulatkeltésre jók.”

Mint kiderült, „a Quaestor vezetőjét eddig háromszor hallgatta ki a felügyelet, s minden kérdésre igyekszik kimerítő választ adni” – közölte az ügyvéd. Mindebből az is kiolvasható, hogy a rendőrség még nem hallgatta ki a cégvezetőt.

A Quaestor Financial Hrurira Kft. csődkérelmét első fokon egy formai hiba miatt a bíróság elutasította, a döntés nem jogerős.

Az Audi Hungaria Motor Kft. március 14-én közleményében tudatta, hogy azonnali hatállyal felmondja szponzorációs szerződését a Győri ETO FC-t működtető Győri ETO FC Kft.-vel. A profi futballcsapattal 2011 óta tartott az együttműködés, azóta Győrben sokan láthatták a „Győri szívvel” felcímkézett autókat.

Az ETO-parkot, valamint az NB I-ben szereplő labdarúgócsapatot működtető Quaestor-cégcsoport körüli ismert események miatt továbbra is bizonytalan a Győri ETO FC jövője. A csapatnál ezzel kapcsolatban senki sem nyilatkozhat, Verebes József – aki 2011-ben szaktanácsadóként tért vissza a Rába partjára – azonban igen.

„Már hogy a fenébe ne nyilatkozhatnék. A pályafutásom során sohasem volt az ellenkezőjére példa, s amíg élek, remélem, nem is lesz – mondta Verebes a tőle megszokott őszinte stílusban a kisalfold.hu-nak. – Váratlanul ért a válság, meglepődtem, ahogy mindenki a csapatnál. Fogalmam sem volt, hogy ilyen nagy bajba kerülhetünk. Ennél nagyobb tragédiát egy klub életében nem is tudok elképzelni. Persze azt sem, hogy megszűnik az ETO. Egy ilyen, több mint százéves egyesületet mindenképpen meg kell menteni. Kell, hogy legyen valamilyen megoldás, ami után tovább lehet lépni.”

„Egyelőre nem lehet tudni, mi és hogyan történt pontosan. Megértem az aggódókat, de azt sem szabad elfelejteni, hogy Tarsoly nélkül biztos, hogy nem itt tartana ma az ETO. Van egy gyönyörű stadion, s nemrég ismét bajnok lett a csapat.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik