Elismerés: a Fradi átvette a MOB fair play díját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.10.25. 10:15
null
A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől (Fotó: fradi.hu)
A Magyar Olimpiai Bizottság 2013 után ismét fair play díjat ítélt oda a Ferencvárosi Torna Clubnak. A MOB fair play bizottsága a Fradi Suli Programot találta érdemesnek az elismerésre, a díjat kedden adták át – adta hírül a zöld-fehérek hivatalos oldala.

Mint megírtuk, júniusban a Nemzet Sportolójának választott Kamuti Jenő vezette MOB fair play bizottság négy év után ismét fair play díjat ítélt oda „ A fair play népszerűsítése” kategóriában a Ferencvárosi Torna Clubnak – áll a klub közleményében. A Fradi Suli Program keretében eddig már több mint 100 iskola 31 ezer tanulójához látogattak el fradista élsportolók.

Az FTC 2012 szeptemberében készítette el első kampányvideóját, amellyel első magyar futballklubként állt a kirekesztés elleni küzdelem mellé. Ezt a kezdeményezést a Magyar Olimpiai Bizottság is elismerte, amikor 2013 márciusában fair play díjjal tüntette ki a Ferencvárost.

A 2017-es fair play díjakat különleges ceremónia keretében adták át, hiszen az azóta a MOB-hoz csatlakozott Magyar Fair Play Bizottság éppen 50 éve kezdte meg működését. Ez alkalomból külön köszöntötték a magyar és a nemzetközi bizottságot 30 éve vezető elnököt, a 80. születésnapját nemrég ünneplő Kamuti Jenőt.

„Nem az a legfontosabb, hogy most díjat kaptunk, hanem hogy nagyon sok gyerekhez eljutott a fradizmus, a Fradiban képviselt eszmék üzenete, és remélhetőleg a legtöbbjüknek ez segít, hogy jó emberekké váljanak. Nagy büszkeség számomra, hogy azok között lehetek, akik ott voltak a program születésekor, de az igazi érdem a program megvalósítóié. Több mint hetven városba, a határon túlra is eljutni, összeszervezni a sportolók jelenlétét az egyes alkalmakon, és megtartani a programot, különleges teljesítmény. Ha pedig a gyerekekhez eljut az üzenet, a program már elérte a célját”
– mondta a ceremóniát követően Kubatov Gábor, az FTC elnöke.

„A Fradival való találkozásunk nem új keletű, az FTC az egyetemes magyar sport egyik legnagyobb és legnépszerűbb egyesülete, a magyar klubélet egyik vezetője. A Fradi Suli Program pedig olyan nagy közönségnek tudja eljuttatni a sportszerűség, a becsületesség eszméjét, hogy ezzel a díjjal példaként szeretnénk állítani őket a többi egyesület elé is. A sport és az oktatás-nevelési program példás összekötése” – így nyilatkozott a Fradi Suli Programról Kamuti Jenő, a Magyar Fair Play Bizottság elnöke.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik