El: Márton Gábor szerint nem a keretek értéke dönt majd

Vágólapra másolva!
2020.08.31. 21:27
null
A fehérvári drukkerek ismét ilyen képeket szeretnének látni (Fotó: Szabó Miklós, archív)
Hétfőn megtartották a labdarúgó Európa-liga második selejtezőkörének sorsolását, amelyen több magyar érdekeltségű csapat is ellenfelet kapott. A Mol Fehérvár FC a máltai Hiberniansszel találkozik.

 

„Ugyanaz a célunk, mint az első fordulóban, a mérkőzés után ismét továbbjutást szeretnénk ünnepelni – szögezte le a csapat vezetőedzője, Márton Gábor a molfehervarfc.hu-n. – A lehető legalaposabban ki fogjuk elemezni az ellenfél játékát, felmérjük az erősségeiket és a gyengeségeiket. Amennyiben maximálisan felkészülünk ellenük, úgy biztos vagyok benne, hogy mi hagyjuk el győztesen a pályát. A mai világban már nagyon csalóka tud lenni, hogy papíron melyik csapat számít erősebbnek, látni kell, hogy a nemzetközi kupákban előfordulhatnak meglepetések. Mi számítunk a mérkőzés esélyeseinek, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell.”

„Komoly csapat ellen fogunk játszani, ezért a lehető legjobban fel kell készülnünk ellene. Miután leszűkítették háromra a lehetséges ellenfeleink listáját, azonnal elkezdtük feltérképezni a csapatokat. Véleményem szerint kaphattunk volna nehezebb ellenfelet is. Igaz ugyan, hogy jobb lett volna, ha itthon játszunk, de mivel kiemelt csapat vagyunk, az esélyek mellettünk szólnak. A továbbjutás ismét egy mérkőzésen dől el, ezért nagyon komolyan kell vennünk az összecsapást, szeretnénk ott lenni a harmadik körben is. A csapat egyre jobb formában van, haladunk tovább a megkezdett úton, jelenleg a Hibernians a következő akadály, amit sikerrel kell vennünk ahhoz, hogy elérjük a céljainkat” – nyilatkozta a csapat sportigazgatója, Kovács Zoltán.

A fehérvári csapat honlapja megszólaltatta a gárda erősségét, Nikolics Nemanját is.

„Ugyanazzal a mentalitással kell készülnünk erre a mérkőzésre, mint bármelyik másik összecsapásra, részünkről csak a győzelem elfogadható. Nem szabad könnyű mérkőzésre számítani, hiszen láthattuk az előző fordulóban is, hogy a nemzetközi porondon erős ellenfelek vannak. Ahhoz, hogy megkönnyítsük a saját dolgunkat, az kell, hogy uraljuk a játékot. Nem lehetséges minden alkalommal sokgólos győzelmeket szerezni, de nyilván erre fogunk törekedni. Ami számomra nagyon fontos, hogy önbizalommal telve, stabil teljesítményt nyújtva lépjünk pályára. Mi vagyunk a mérkőzés esélyesei, ezért nem is lehet más a célunk, mint a továbbjutás.”

EURÓPA-LIGA
SELEJTEZŐ, 3. FORDULÓ

Hibernians (máltai)–Mol Fehérvár FC (magyar)
Budapest Honvéd (magyar)–Malmö (svéd)
DAC (szlovákiai)–FK Jablonec (cseh)
Topolya (szerbiai)–FCSB (román)
NK Osijek (horvát)–FC Basel (svájci)

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a találkozókat szeptember 17-én rendezik meg.

RÉSZLETEKRŐL IDE KATTINTVA OLVASHAT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik