Egyre közelebb a Videotonhoz a portugál és a salvadori légiós

Vágólapra másolva!
2013.02.07. 09:10
null
Vítor Gomes (zöld-fehér mezben középen) ősszel a Rio Ave futballistája volt (Fotó: record.xl.pt)
Egyre közelebb kerül az élvonalbeli Videoton labdarúgócsapatához a portugál Vítor Gomes, valamint a salvadori Arturo Álvarez. A tavasszal kölcsönbe érkező játékosok esetleges szerződtetéséről már korábban is beszámoltunk, viszont a portugál Record arról számolt be, hogy a Rio Ave középpályása, Gomes már el is köszönt csapattársaitól, míg Álvarez saját Twitter-oldalára írta ki: fél évre kölcsönbe érkezik a fehérváriakhoz.

 

„Úgy döntöttem, hogy fél évig kölcsönben a Videotonba igazolok, ahol megkapom a lehetőséget a játékra, és arra, hogy felvegyem a ritmust, ami a legfontosabb” – írta Twitter-bejegyzésében Álvarez, aki azt is megemlítette, hogy hivatalos megegyezés még nem született az ügyében, de holnap – vagyis már ma, tehát csütörtökön, hiszen írását 6-án tette nyilvánossá – Magyarországra érkezik.

A 27 éves csatárra nyáron a Videotonnak elővásárlási opciója lesz. A houstoni születésű, de a salvadori válogatottban húsz alkalommal pályára lépő Álvarez korábban az MLS-ben szerepelt (San José, Dallas, Real Salt Lake), majd Portugáliába, a Pacos Ferreirához került. A ballábas, középpályásként és támadóként is bevethető Álvarez négy bajnoki mérkőzésen és egy kupatalálkozón játszott ebben a szezonban Portugáliában, összesen 196 percet töltött a pályán.

Vítor Gomes kapcsán a portugál Record internetes kiadása számolt be friss fejleményekről, egészen pontosan arról, hogy a Videoton labdarúgócsapata által kiszemelt középpályás elköszönt klubtársaitól. Így lényegében biztosra vehető, hogy az élvonalban ötödik helyen álló Rio Ave 25 éves játékosa fél évig kölcsönben a fehérváriakat erősíti majd. A két érintett klub azonban még nem erősítette meg az átigazolást, így az jelenleg nem tekinthető hivatalosnak.

Vítor Gomes a Rio Avéban nevelkedett, az első csapatban több mint száz bajnokin lépett pályára, az ősszel azonban nem kapott túl sok játéklehetőséget, és azzal sem tudott élni. Az őszi tizenöt mérkőzésén nem szerzett gólt, a bajnokságban tíz meccsen összesen 256 percet töltött a pályán, kilencszer csereként állt be. Klubja 2008-ban már kölcsönadta őt az olasz Cagliarinak, ám egyszer sem lépett pályára a szárdoknál, így visszatért Portugáliába. A 25 éves középpályás játszott a portugál U20-as és U21-es válogatottban is.

„Sajtóértesüléseket, ahogyan eddig, úgy továbbra sem kommentálunk – nyilatkozta a Videoton sajtófőnöke, Szabó Gergő a Nemzet Sport Online-nak. – Az pedig, hogy egy futballista mit ír ki a közösségi oldalon, az az ő dolga, a klubé pedig az, hogy az aláírt szerződések után bejelentse az igazolást, arról tájékoztassa a nyilvánosságot.”

A sajtófőnök arra a kérdésre, hogy a napokban várható-e fejlemény a két játékos és a Videoton közös jövőjét illetően, amely már tényleges bejelentéssel jár, azt válaszolta: feladatköréből adódóan hozzá már csak azok a konkrét információk jutnak el, amelyek véglegesek, és amelyekkel utána munkája van.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A VIDEOTONNÁL

Érkezők: Lencse László (Ironi Kirjat Smona – Izrael, kölcsönből vissza),Nagy Dániel (Haladás, kölcsönből vissza), Jeff Silva (brazil, Diósgyőri VTK – kölcsönből vissza),

Távozik/távozhat: Babos Barna (ZTE), Renato Neto (brazil, Gent – Belgium), Walter Lee (spanyol, Lokeren – Belgium), Lencse László (Aszterasz Tripolisz – Görögország, kölcsönbe), Sándor György (Ittihad FC – Szaúd-Arábia, kölcsönbe), Jeff Silva (brazil, ABC FC – Brazília), Kaká (brazil, Deportivo La Coruna – Spanyolország, kölcsönbe)
Kiszemeltek: Arturo Álvarez (salvadori, Pacos Ferreira – Portugália), Fabio (brazil, Puskás Akadémia FC), Kleinheisler László (Puskás Akadémia FC), Nildo Petrolina (brazil, Beira-Mar – Portugália), Miguel Ángel Luque (spanyol, Puskás Akadémia FC), Zsótér Donát (Videoton U19), Vítor Gomes (portugál, Rio Ave – Portugália)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik