Egri FC: felfedte kilétét az új tulajdonos, NB III-mal tervez

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 21:32
null
A következő szezonban az NB III-ban blokkolhatnak az egri védők (Fotó: Grnák László)
Felfedte kilétét a labdarúgó NB I-ből már biztosan kieső Egri FC új tulajdonosa, aki a jövőben NB III-as szerepléssel tervez.

 

Kósa Sándor
Kósa Sándor

Kósa Sándornak hívják az Egri FC új többségi tulajdonosát, akiről immár ismert, hogy üzletember, és Nagykovácsi képviselő-testületének tagja. A futballéletben szerepet vállaló személy ma délután rádiónyilatkozatban közölte elképzeléseit a klub jövőjére vonatkozóan, amelyek az NB III-as szereplést célozzák meg – adta hírül a heol.hu.

Mint ismert, a Magyar Labdarúgó-szövetség licencadó bizottsága az NB I-ből már biztosan kieső Egri FC-nek a 2013–2014-es szezonra sem az NB I-re, sem az NB II-re nem adott indulási jogot.

„Átvettem az angol John Marshall 75 százalékos tulajdonát. Május 24-től Kocsis Zoltán már nincs funkcióban, a klub ügyvezetését is ellátom. Sajnos az NB II-es licenc a szigorú szabályok miatt több okból nem sikerült, így a célunk nem lehet más, mint az NB III-ban elindulva egy év alatt feljussunk a profik táborába az NB II-be. Eldőlt, hogy a Mészáros Ferenc, Vas László edző páros közös megegyezéssel távozik Egerből. A csapat új vezetőedzője Vojtekovszki Csaba. Az utánpótlásért továbbra is Horváth Tamás felel. Klubmenedzserként számítok Tóth Dénes munkájára, aki nagyon sokat segített az elmúlt napokban. Az önkormányzattal normális korrekt kapcsolatra törekszem. A klub anyagi és jogi átvilágítása folyamatban van, mindenkivel törekszünk a megállapodásra. Folytatni szeretnénk a világítás kiépítését, mivel ez feltétele lehet a további stadion fejlesztéseknek. Szégyen hogy a jelenlegi állapotba jutott az egri labdarúgás, de most már tekintsünk előre" – nyilatkozta az Egri FC új tulajdonosa, Kósa Sándor az agriasport.hu-nak.

Az új tulajdonos magáról és az Egri FC jövőjéről is részletesen beszélt:

„Kósa Sándor vagyok, 46 éves, Nagykovácsiban élek. Magyarországon és az Egyesült Államokban vannak vállalkozásaim. A klubot mint magánszemély tulajdonlom. A játékosok elmaradt bérét szeretnénk rendezni, egyénileg újra tárgyalunk a jelenlegi szerződésekről. A cél bajnokesélyes csapat építése a megerősödő NB III-ban. Határozottan kijelentem, hogy az utánpótlás továbbra is marad a klub kötelékében. Szó sem lehet semmilyen kiszervezésről. Szeretnénk a szurkolókat visszahozni a csapat mellé, nélkülük nem lehet jó foci Egerben. Minden információt megkapnak a szurkolók. Lássák mi folyik a csapatban” – beszélt nyíltan az új tulajdonos.

A klubbal kapcsolatos dolgokról pénteken 16 órától a stadionban sajtótájékoztatót tart Kósa Sándor, aki zárásként hozzátette:

„Elsősorban nem a pénzről szól a mostani történet. Inkább a segítségnyújtásról, a hitről, a kitartásról. Az emberi tőke a legfontosabb a labdarúgásban. Az átvilágítás és a tartozások, szerződések felülvizsgálata az elkövetkező napok legfontosabb feladata. Szeretnénk mindenkivel megállapodni. Ha azt akarjuk, hogy ősszel NB III-as meccsek legyenek Egerben törekedni kell mindkét félnek a megállapodásra. Szombaton Vácon fogadjuk a Győrt, sajnos nem sikerült ezen változtatni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik