Edzősors: megegyezett a Vidivel – mégis munkanélküli

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.05.15. 07:28
null
Bódog Tamás majdnem a Videoton vezetőedzője lett (Fotó: NS-archív)
Bódog Tamás egy éve még a Bundesligába idén feljutó RB Leipzig pályaedzője volt, ám azóta nincs csapata, igaz, hivatalosan csak a közelmúltban szakított a klubbal. Az ősszel majdnem a Videoton vezetőedzője lett...

„Tavaly nyáron Ralf Rangnick vette át a csapat irányítását, aki korábban az edzőm volt az Ulmnál, és együtt harcoltuk ki a feljutást. Mielőtt elindultam nyaralni, megkérdeztem, mit várhatok a jövőben, de megnyugtatott, ott a helyem Lipcsében, számítanak rám. Aztán, ahogy megérkeztünk a családommal Mexikóba, rögtön az első nap hívott telefonon, és közölte, mégsem velem tervezik a folytatást” – mesélte a Nemzeti Sportnak adott interjúban a lipcsei szakításról Bódog Tamás.

„Amikor a klubnál jelezték, hogy nem velem képzelik el a jövőt, még két évig érvényes volt a megállapodásom – fogalmazott a szakember. – Augusztusban megegyeztünk, hogy felbontjuk, csakhogy visszadátumozták, ami szabálytalan, és a három-négy évvel korábbi szerződésemet bontották fel. Ebből több problémám is adódott, de nem akartak segíteni, úgyhogy továbbra is kaptam fizetést a Leipzigtől, annak ellenére, hogy már nem voltam a csapatnál. A közelmúltban viszont megállapodtunk, és véglegesítettük a szerződésbontást.”

Ősszel a Videotonnál is szóba került a neve a lehetséges edzőjelöltek között, nem is lett volna ismeretlen számára a fehérvári közeg, hiszen 2009 és 2011 között Mezey György mellett másodedzőként dolgozott a klubnál, részese volt a csapat első bajnoki címének.

„Kovács Zoltánnal (a Videoton sportigazgatójával – a szerk.) már mindenben megegyeztünk, de végül nem úgy alakult, nem engem választottak – mondta a tavaly őszi, fehérvári lehetőségről Bódog. – Azóta is sokat vagyok Magyarországon, több mérkőzésre és edzésre is kilátogattam, de hiányzik a napi munka.”

A KORÁBBI VÁLOGATOTT VÉDŐ A NEMZETI SPORT VASÁRNAPI SZÁMÁBAN MEGJELENT TELJES INTERJÚBAN BESZÉL A HONI FUTBALLAL KAPCSOLATOS BENYOMÁSAIRÓL, A JÖVŐT ILLETŐ ELKÉPZELÉSEIRŐL, LEHETŐSÉGEIRŐL IS.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik