Edzősors: Horváth Ferenc álma, hogy egyszer a Videotont irányíthassa

Vágólapra másolva!
2011.04.13. 17:03
A Videoton és a Ferencváros korábbi játékosa, Horváth Ferenc is részt vesz a hét elején indult, UEFA Pro licences edzői képzésén. A korábbi válogatott csatár a tanfolyam székesfehérvári foglalkozásán a Videoton honlapjának beszélt távlati terveiről.



„Mindenképp szeretnék edző lenni, bár tudom, hogy nagyon sok tanulásra van még szükségem. Akiknek komoly tervei vannak edzőként a labdarúgásban, azoknak mindenképp el kell végezniük ezt a legmagasabb minősítést adó edzői tanfolyamot” – kezdte a vidi.hu-nak adott nyilatkozatát Horváth Ferenc, a Videoton, a Ferencváros, az Újpest, a Diósgyőr és a Paksi FC korábbi futballistája, aki ebben a szezonban még aktívan futballozott a Ferencváros futsalcsapatában (a múlt héten az Újpest elleni bajnokin játszotta utolsó meccsét), de korábban már dolgozott edzőként is az NB II-es Vecsésnél.

„Így igaz, ezt ma is ugyanígy gondolom” – válaszolta Horváth arra a felvetésre, miszerint korábban egy interjúban elmondta, nagy álma válna valóra, ha egyszer a Videoton edzője lehetne.

„Hét évet fociztam a Vidiben, és korábban már elmondtam többször is, szóval csak ismételni tudom magamat, hogy a Sóstói Stadion az egyetlen olyan stadion, ahova akárhányszor visszatérek, úgy érzem, mintha haza érkeznék. Nagyon szeretem a Vidit, ezer szállal kötődőm Székesfehérvárhoz. Amikor a stadion aulájába kikerült a két üres tabló – az egyik a Vidi első bajnokcsapatának a másik pedig a Vidi első kupagyőztes csapatának volt fenntartva –, akkor elhatároztam, hogy az egyikre játékosként, a másikra pedig edzőként fogok felkerülni. A kívánságom egyik fele valóra vált, remélem a másik fele már nem fog teljesülni – hiszen ez azt jelentené, hogy a Vidi idén megnyeri a bajnokságot is" – mondta Horváth Ferenc, aki 2006-ban játékosként Magyar Kupát nyert a Videotonnal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik