DVTK: van, amiben a Diósgyőr a Barcelona európai ellenpontja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.12.28. 14:22
null
A pirossal jelölt csapatok a legalacsonyabbak, a kékek a legmagasabbak (Grafika: sport.es, <a href="http://www.nemzetisport.hu/data/cikk/2/38/48/53/cikk_2384853/dvtkbarca1000.jpg" target="_blank">kattintásra megnő a kép</a>)
A katalán Sport szaklap kimutatást készített az európai bajnokság csapatainak átlagmagasságairól, s a legalacsonyabbnak talált Barcelona ellenpontjaként az NB I-es Diósgyőrt hozta ki legmagasabbnak a vizsgált európai élvonalak csapatai közül.

A DVTK keretének átlagos magassága 186.3 centiméter, amivel a legmagasabb a kimutatásban szereplő bajnokságok klubjai között – megelőzve a cseh Slováckót és a német Schalke, Wolfsburg párost.

A másik véglet a Barcelona, amit a katalán lap cseppet sem tart szégyenteljesnek. Sőt, Johan Cruyff és Pep Guardiola ama bölcsességét idézi, amely szerint a kis termetű játékosok megbízhatóbbak, mert sokkal nagyobb bizonyítási vágy és szorgalom dolgozik bennük, mint magasabb társaikban. A pályán és azon kívül is sokkal többet kell tenniük az érvényesülésért, Cruyff szemében erre a 169 centis Lionel Messi a példa, de említhetné a 170 centis Xavit vagy a 167 centis Pedrót is.

A diósgyőrieknél viszont heten is meghaladják a 190 centimétert, Antal Botond 201, Takács Tamás 196, Georges Griffiths 195, Ivan Rados 195, Elek Ákos 193, William Alves 192, Bacsa Patrik 192 centiméter magasra nőtt. Nem véletlen, hogy az őszi szezonban a DVTK játékosai szerezték a legtöbb fejes gólt, illetve szögletek után a diósgyőriek voltak a legeredményesebbek – ahogy arról idényzáró gólelemzésünkben is olvashattak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik