DVTK: Valakinek a „szívét” biztosan kitéptem volna – Horváth F.

Vágólapra másolva!
2016.09.24. 21:41
Horváth Ferenc, a labdarúgó NB I utolsó helyén álló Diósgyőr vezetőedzője nem kímélte csapatát a DVSC elleni mérkőzésük utáni sajtótájékoztatón. A Loki 3–1-re nyert Miskolcon.

„A csapatom a tizenkettedik helyen áll, ami biztosan azt jelenti, hogy nem vagyok jó edző – olvasható Horváth Ferenc nyilatkozata a dvtk.eu-n. – Lehet, hogy így van, de az is lehet, hogy nem. Az biztos, hogy az első félidővel nem tudok elszámolni. Az utóbbi idők játéka után kijön sok ezer ember a stadionba, szurkol a csapatnak, és mégis lemegy úgy negyvenöt perc, hogy nincs egy szabálytalanság, nincs egy keményebb belépő, és nem látszik, hogy melyik a hazai csapat. Ezek után nem lehet taktikáról, játékrendszerről beszélni. Ha öt percet játszhattam volna, akkor valakinek a „szívét” biztosan kitéptem volna. Nagyon nehéz azonosulnom azzal, hogy a csapatom úgy futballozik, mint egy lánycsapat. Ezek után jött a második félidő, amelyben teljesen más DVTK-t láthattunk, egy olyat, amelyik az életéért küzd, ahogy a nulladik perctől kellett volna. Nem értem, miért nem lehet az elejétől úgy játszani, mint a második félidő bizonyos periódusaiban.”Horváth Ferenc nyilatkozata a dvtk.eu-n. – Lehet, hogy így van, de az is lehet, hogy nem. Az biztos, hogy az első félidővel nem tudok elszámolni. Az utóbbi idők játéka után kijön sok ezer ember a stadionba, szurkol a csapatnak, és mégis lemegy úgy negyvenöt perc, hogy nincs egy szabálytalanság, nincs egy keményebb belépő, és nem látszik, hogy melyik a hazai csapat. Ezek után nem lehet taktikáról, játékrendszerről beszélni. Ha öt percet játszhattam volna, akkor valakinek a „szívét” biztosan kitéptem volna. Nagyon nehéz azonosulnom azzal, hogy a csapatom úgy futballozik, mint egy lánycsapat. Ezek után jött a második félidő, amelyben teljesen más DVTK-t láthattunk, egy olyat, amelyik az életéért küzd, ahogy a nulladik perctől kellett volna. Nem értem, miért nem lehet az elejétől úgy játszani, mint a második félidő bizonyos periódusaiban.”

„Kemény ellenféllel játszottunk, amely hozzánk hasonlóan nehéz helyzetben várta a mai mérkőzést – mondta a DVSC-t irányító Leonel Pontes. – Nagyon jó hangulat uralkodott a stadionban, ahol jobban futballoztunk, és megérdemelten nyertünk. Kiváló első félidőt hoztunk, uraltuk a meccset, rengeteg helyzetet alakítottunk ki, kettőnél több gólt is lőhettünk volna. A szünet után három cseréjével megzavart minket a DVTK, amit próbáltunk rendezni. A piros lapot követően természetesen még nehezebb helyzetbe kerültünk, ezért friss játékosokat küldtünk a pályára. Próbáltuk a kapunktól távol tartani a labdát, hosszú indításokkal a kinyíló DVTK ellen újabb gólt szerezni. A büntetőt nem érzem jogosnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik