DVTK: további 120 jegyet biztosítanak a debreceni drukkereknek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.05.25. 15:00
A DVTK labdarúgócsapata, Dr. Szűcs Ákos marketing és kommunikációs vezető révén reagált a debreceni biztonsági igazgató, Képíró János nyilatkozatára, aki kifogásolta, hogy a borsodi klub előzetesen csak 360 belépőjegyet biztosított a DVSC szurkolói számára a két csapat szombati, mezőkövesdi meccsére. 

„Egyrészt nagyon sajnálom, hogy a sajtóban üzengetnek nekünk Debrecenből, másrészt szomorú, hogy a DVSC biztonsági igazgatója nincs tisztában a vonatkozó szabályozással – mondta el a Nemzeti Sport Online megkeresésére Dr. Szűcs Ákos, a DVTK marketing és kommunikációs vezetője. – A tisztánlátás végett rögzítsük, hogy a Mezőkövesdi Stadion befogadóképessége a szakhatósági jegyzőkönyv szerint a VIP szektor nélkül 4.017 fő, aminek - a szabályozás szerint, és ez fontos! - biztonsági zónákkal csökkentett részének a 10%-át, azaz 360 db vendégjegyet biztosítottunk a DVSC részére, mindenben megfelelve ezzel az MLSZ előírásainak. A DVSC számára további 20 tiszteletjegyet is felajánlottunk előzetesen, ezekkel a DVSC vezetése gazdálkodhat."

„Mindezek ellenére a Debrecen szurkolóinak kérésére a DVSC biztonsági szakembereivel és a rendőrséggel konzultálva, csütörtökön délelőtt úgy döntöttünk, hogy további 120 darab belépőjegyet elérhetővé teszünk a DVSC szurkolói számára – folytatta Szűcs Ákos. – Természetesen ezeket a helyeket nem a DVTK szurkolói számára felszabadítható részről vesszük el – az ő érdekeik semmiképpen sem sérülhetnek –, hanem az ütközőszektorból. Egyébiránt Képíró János kijelentésével ellentétben soha nem alakítottunk ki biztonsági zónát a hazai szurkolóink férőhelye kárára, mivel a vendégjegyek iránti igénynek eleget tudtunk tenni enélkül is.

Egyetlen egy dolog van, amiben egyet kell, hogy értsek a DVSC biztonsági igazgatójával: valóban diszkrimináljuk a DVSC szurkolóit, esetükben azonban ez pozitív diszkrimináció. Képíró János állítása egyszerűen nem felel meg a valóságnak, miszerint az újpesti vagy a kispesti szurkolók több jegyet vásárolhattak volna a debrecenieknél. Az újpestiek 275, a Honvéd szurkolói pedig 285 jegyet vásároltak. Legutóbb a Vasas drukkerei 360-an buzdították a csapatukat, csak ők használva fel a számukra biztosított valamennyi belépőjegyet."

Képíró János nyilatkozata itt olvasható!

Mint ismeretes, az NB I-ben a 9. DVSC az utolsó forduló előtt egy ponttal előzi meg a 10. DVTK-t, viszont ha a 33. fordulóban az MTK nyer Pakson, akkor a két keleti rivális közül az egyik csapat búcsúzik az élvonaltól. A DVSC abban az esetben teheti biztossá bennmaradását az MTK paksi eredményétől függetlenül, ha legalább egy pontot szerez Mezőkövesden a DVTK vendégeként.

MECCSDÖMPING AZ M4 SPORT HONLAPJÁN
Bár az utolsó forduló slágermérkőzése a Budapest Honvéd–Videoton aranycsata, több izgalmasnak ígérkező találkozót is rendeznek szombaton az NB I-ben. A Paks–MTK és a DVTK–Debrecen meccs a kiesésről dönt, a Ferencváros–Újpest párosítás pedig mindig rangadónak számít. Bár valamennyi összecsapás egy időben zajlik majd, a szurkolók semmiről sem maradnak le, az m4sport.hu oldalon ugyanis valamennyi mérkőzést élőben közvetítik.
NB I, 2016–2017, 33. FORDULÓ
MÁJUS 27., SZOMBAT
HELYSZÍN
19.00: Vasas–Mezőkövesd (stream: m4sport.hu)Budapest, Szusza Ferenc Stadion
19.00: Ferencváros–Újpest
(stream: m4sport.hu)
Budapest, Groupama Aréna
19.00: Budapest Honvéd–Videoton (Tv: M4 Sport)
Budapest, Bozsik József Stadion
19.00: DVTK–DVSC
(stream: m4sport.hu)
Mezőkövesd, Városi Stadion
19.00: Paks–MTK
(
stream: m4sport.hu)
Paks, Városi Stadion
19.00: Haladás–Gyirmót (stream: m4sport.hu)Sopron, Városi Stadion
Az NSO a forduló összes mérkőzéséről élő, szöveges tudósítással jelentkezik, az m4sport.hu-n pedig streamen követhetik nyomon a találkozókat. A Honvéd–Videoton meccs a tévében is élőben lesz látható, az M4 Sporton, míg az FTC–Újpest derbi azt követően, felvételről.
TABELLA • MENETREND • GÓLLÖVŐLISTA

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik