DVTK: Szivics variál, de legyőzné az FTC-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.04.23. 13:51
A labdarúgó Ligakupa második elődöntőjében (az elsőn a Videoton ötöt rúgott-fejelt idegenben a Debrecennek) a Diósgyőr a Ferencvároshoz látogat szerdán. A vendégek mestere, Tomiszlav Szivics szeretné megnyerni a találkozót, ugyanakkor elismerte, hogy a Ligakupa csak a harmadik számú sorozat csapata számára a bajnokság és a Magyar Kupa után, valamint az összeállításról is elárult részleteket.

„Nem fogunk arra játszani ezúttal sem, hogy kiessünk, majd kiderül a visszavágó után, hogy az elődöntőbeli teljesítményünk mire elegendő – mondta Szivics a boon.hu-nak. – De mellébeszélni sem szeretnék, ezért őszintén mondom: ha rangsort kell felállítani a sorozatok között, akkor a Ligakupa csak a harmadik. Azon egyszerű oknál fogva, hogy szemben a Magyar Kupával, ahonnan a győztes kijuthat a nemzetközi porondra, a Ligakupa elnyerésének nincs ilyen következménye, folyománya. Lesz változás az előző bajnokihoz képest, ám nem fogjuk telerakni az U21-es kerethez tartozó játékosokkal az együttest. Van több olyan futballista is az első csapatban, aki számára kifejezetten jó, hogy van ez a Ligakupa-mérkőzés. Példaként említhetem Futácsot, akinek sárga lapos eltiltása miatt meccshiánya van, és az érződött a legutóbbi játékán is. Elképzelhető, hogy a vasárnap lecserélt Gosztonyi is lehetőséget kap, ahogy az is, hogy a múlt héten még sérüléssel bajlódó Abdouraman és Barczi közül is jut egyiküknek vagy másikuknak valamennyi játékidő. Az viszont biztos, hogy Eleket és Kádárt pihentetni fogom, hiszen rájuk nagy szükségünk lesz az előttünk álló két hazai bajnokin, a szombati, Paks elleni és a jövő vasárnapi, Haladás elleni összecsapásokon." Szivics a boon.hu-nak. – De mellébeszélni sem szeretnék, ezért őszintén mondom: ha rangsort kell felállítani a sorozatok között, akkor a Ligakupa csak a harmadik. Azon egyszerű oknál fogva, hogy szemben a Magyar Kupával, ahonnan a győztes kijuthat a nemzetközi porondra, a Ligakupa elnyerésének nincs ilyen következménye, folyománya. Lesz változás az előző bajnokihoz képest, ám nem fogjuk telerakni az U21-es kerethez tartozó játékosokkal az együttest. Van több olyan futballista is az első csapatban, aki számára kifejezetten jó, hogy van ez a Ligakupa-mérkőzés. Példaként említhetem Futácsot, akinek sárga lapos eltiltása miatt meccshiánya van, és az érződött a legutóbbi játékán is. Elképzelhető, hogy a vasárnap lecserélt Gosztonyi is lehetőséget kap, ahogy az is, hogy a múlt héten még sérüléssel bajlódó Abdouraman és Barczi közül is jut egyiküknek vagy másikuknak valamennyi játékidő. Az viszont biztos, hogy Eleket és Kádárt pihentetni fogom, hiszen rájuk nagy szükségünk lesz az előttünk álló két hazai bajnokin, a szombati, Paks elleni és a jövő vasárnapi, Haladás elleni összecsapásokon."

A DVTK vezetőedzője biztos benne, hogy ellenfelük erős összeállításban lép pályára.

„Az FTC túl nagy klub ahhoz, hogy ne azon legyen, hogy valamit nyerjen ebben az évadban is, gondolom, erős csapattal áll majd fel – mondta Szivics. – De a mi összeállításunk sem lesz olyan, ami miatt szégyenkezni kellene, és nálunk is sportemberek lépnek pályára, azzal a céllal, hogy megmutassák, mire képesek, és tudnak jó teljesítményt nyújtani."

Az FTC–DVTK mérkőzést 18.00-tól az NSO szöveges formában élőben közvetíti.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik