V. GY. 2018.12.13 19:16 Frissítve: 2018.12.13 19:46

DVTK: Szilveszterkor szakad meg a kapcsolat köztem és a klub között – Lipták

Legutóbb augusztusban játszott élvonalbeli bajnokit Lipták Zoltán, aki szerint korábban is szakíthatott volna a klubjával, ám a lánya miatt jobb, hogy csak most jelentették be a távozását.

 

Noha Lipták Zoltán már szeptember közepén kikerült a Diósgyőri VTK keretéből, a szerződésbontást szerdán jelentette be a vezetőség a klub hivatalos oldalán. A 34 esztendős, 18-szoros válogatott hátvéd nincsen elkeseredve, mint mondta, köszönettel tartozik a Diósgyőrnek, hogy eddig is maradhatott, s az NB III-ban szereplő együttessel edzhetett.

„Korábban is eljöhetett volna a szakítás – mondta lapunk megkeresésére a labdarúgó. Ám a lányom miatt jobb, hogy így alakult, hiszen Miskolcon jár óvodába, bizonyára megviselte volna a költözködés, ráadásul nekem sem kellett leállnom. A faramuci helyzet ellenére hálás lehetek a klubnak, hogy eddig maradhattam.”

A védő 2015 nyarán a Győri ETO-tól igazolt át Diósgyőrbe, s két év múlva a karjára került a csapatkapitányi szalag, a társak tisztelték. Kilencven élvonalbeli mérkőzésen lépett pályára piros-fehérben, állandó helye volt a kezdőben. Ebben az idényben viszont csak három bajnokin kapott szerepet, utoljára augusztus 18-án, a Haladás elleni győztes mérkőzésen (1–0) lépett pályára a DVTK mezében – a 81. percben cserélték be. Majd kikerült a felnőttcsapat keretéből.

„Nem volt könnyű az elmúlt fél év – mondta Lipták Zoltán.A kényszerű búcsú okáról egyelőre nem beszélhetek, legyen elegendő annyi, hogy az egyezség értelmében az év utolsó napján szakad meg a kapcsolat köztem és a DVTK között. Viszont biztos vagyok benne, hogy eljön az idő, amikor beszélhetek az ügy részleteiről is. De szomorúságra nincs okom, hiszen tárgyalhatok, úgyhogy előbb-utóbb találok magamnak csapatot.”

A labdarúgó eddigi pályafutása során két bajnoki aranyat szerzett – egyet a Videotonnal (2011), egyet a Győri ETO-val (2013), kétszer pedig ezüstérmet akasztottak a nyakába.

2019.08.17 23:23:47

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A bajnoki címvédő győzte le az újoncot.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Brkovics kiállítása miatt is összeomlott a DVTK a mérkőzés végére, súlyos vereséget szenvedett.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I DOROS LÁSZLÓ (összefoglaló), HATÁR DÁVID (percről percre)

Bombagólt lőtt a csapatkapitány • Kuttor Attila együttese a harmadik meccsét is megnyerte.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló) HARMATH ÁKOS (percről percre)

Davide Lanzafame és a potya gólt kapó Horváth András sem ilyen visszatérésről álmodott.

2019.08.17 10:53:33

Labdarúgó NB I VAJDA GYÖRGY (összefoglaló), KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN (percről percre)

Könyves Norbert második labdaérintéséből gólt szerzett, majd a lila-fehérek egyenlítettek.