DVTK: Rakaczki Bence jobban van, elindult a sejtképződés

Vágólapra másolva!
2013.02.20. 18:00
Rakaczki Bence, a labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK fiatal, leukémiában szenvedő kapusa három hete kapta meg az Egyesült Államokból érkező csontvelőt, és úgy tűnik, a tizenkilenc éves játékos szervezete jól reagál a kezelésre, édesapja ezért nagyon bizakodó felépülésével kapcsolatban.

Rakaczki Bence három hete kapta meg a tengerentúlról érkezett csontvelőt. Ahhoz, hogy az eljárásnak látható eredménye legyen – azaz hogy a beültetett őssejtek megtapadjanak a játékos szervezetében – három hétnek kellett eltelnie.

„Nagyon bizakodunk, elindult a sejtképződés, úgy tűnik, hogy megtapadtak a sejtek, amelyek szaporodásnak indultak. Bár nem vagyok orvos, de az elmúlt hónapokban szerzett ismereteim, valamint a doktorok elmondásai alapján annyit azonban máris mondhatok, hogy reményünk egyre erősebb" – nyilatkozta Rakaczki János, a labdarúgó édesapja a boon.hu-nak.

„A transzplantációval olykor együtt járó mellékhatások, amelyek gyakran előfordulnak, szerencsére Bencénél elmaradtak, a fiam most jó állapotban van. Persze pszichikailag nehéz helyzetben van, hiszen egy hónapja egy teljesen steril szobában, totálisan elszeparáltan tölti napjait, óráit. Erre szüksége van, hiszen jelenleg úgymond nincs immunrendszere, ezért nagyon kedvező az is, hogy semmiféle fertőzés nem lépett fel nála" – tette hozzá.

A játékosnak már nem lesz szüksége több szervezett véradásra sem, ugyanis a pécsi véradók, valamint egy, a vér biztosításával foglalkozó szervezet segítségével megfelelő mennyiség áll a rendelkezésükre.

„A meccs tizenötödik percében járunk, de vezetünk" – fogalmazott Nagy Kálmán, a kapus orvosa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik