DVTK: Rakaczki Bencéért fociztak

Vágólapra másolva!
2012.11.23. 08:17
Jótékonysági teremlabdarúgó-tornát rendezett csütörtökön a DVTK Rakaczki Bence gyógykezelésének támogatására. Az eseményen a Diósgyőr, az FTC és a Tatabánya öregfiúkcsapatai vettek részt.

„Célunk a lehető legtöbb adomány összegyűjtése, amelyet egy alapítványon keresztül juttatunk el a fiatal kapus családjához – mondta a Nemzeti Sport érdeklődésére Fuhrmann Géza főszervező. – Kezdeményezésünk jószolgálati küldetés, hiszen Bence megérdemli, hogy segítsük gyógykezelését. Az ötlet a ferencvárosi Schultz Levente fejében fogalmazódott meg, és Nyilasi Tibor volt az első, aki csatlakozott a kezdeményezéshez.”

Huszonegy korábbi válogatott játékos utazott el Miskolcra. A DVTK együttesében pályára lépett Veréb György, a hetvenes évek diósgyőri gárdájának kapusa.

„Szívmelengető érzés, hogy a labdarúgó-társadalom egy emberként mozdult meg, és szeretné segíteni Bencét – mondta az egykori futballista. – Nagyon sok válogatott kapus küldött aláírt mezeket és labdákat. De érkezett küldemény Manuel Neuertól, valamint Iker Casillastól is, akik így igyekeztek hozzájárulni Bence gyógyulásához."

Nyilasi Tibor pályára ugyan nem lépett, de a bemutatásnál nagy tapsban részesült a csarnokot zsúfolásig megtöltő nézőktől.

„Számunkra megtisztelő, hogy itt lehetünk – mondta. – A futballtársadalom ismét bizonyított, mert azonnal összefogott, amint értesült Bence sajnálatos betegségéről. Az anyagi támogatáson túl egy ilyen fiatal labdarúgónak nagyon sokat segíthet, ha azt érzi, bíznak benne. Nekem is vannak gyermekeim, akik közül az egyik hasonló korú, mint Rakaczki Bence, épp ezért nagyon át tudom érezni, mi járhat a szülők vagy Bence fejében. Szerintem nagyon jó kapus lesz belőle, és ezt azért merem kijelenteni, mert egy sportoló képes a legnehezebb akadályokat is venni.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik