DVTK: profi szerződést kapott az egyik nagy tehetség

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.05. 06:59
A DVTK saját nevelésű tehetséges fiatal jobbhátvédje, Eperjesi Gábor ősszel négy meccsen már pályára lépett a labdarúgó NB I-ben, kedden pedig első profi szerződését is aláírta a Diósgyőrhöz.

A keret egyik legfiatalabb játékosának számító, húszesztendős Eperjesi Gábor eddig amatőr szerződéssel játszott a DVTK színeiben, mellette pedig a Miskolci Egyetem Műszaki Földtudományi Karának másodéves hallgatója – írja a diósgyőri klub hivatalos honlapja, amely részletesen is bemutatja a nagy tehetségnek tartott futballista eddigi pályafutását.

Eperjesi Gábor az akkor a DVTK utánpótlásaként működő Miskolci Sportiskolában kezdett el játszani 10 évesen, ahol Szentiványi József volt az első edzője, majd miután a MISI utánpótlás labdarúgó-szakosztálya visszatért Diósgyőrbe, Kiser László edzéseit látogatta. Később az évek során Eper sokat tanult Vitelki Zoltántól, György Gábortól, Uray Attilától és Mészáros Alpártól is a DVTK korosztályos csapataiban. Teljesítményére felfigyelt az U17-es magyar válogatott szövetségi edzője, Bene Ferenc is – aki néhány napja vette át a DVTK utánpótlás szakmai igazgató posztját –, és rendszeresen meghívta a nemzeti csapatba.

A DVTK első csapatában bajnoki mérkőzésen 2011. április 30-án mutatkozott be Vácott, ekkor 107 nappal múlt 17 éves. Benczés Miklós George Menougong helyett küldte csereként pályára az NB II-ben. A feljutással záruló bajnokságban még egyszer játszott, Orosházán 90 percet kapott.

Némi szünetet követően az idei bajnokságban Tomiszlav Szivics vezetőedző egyre több szerepet adott Eperjesi Gábornak, aki élt is a lehetőséggel. A Ligakupa és a Magyar Kupa után első NB I-es találkozóján Kaposváron lépett pályára 2013. szeptember 28-án, amit még három alkalom követett 2013-ban. Erre ismét felfigyeltek az MLSZ-ben és immár az U20-as válogatott összetartására érkezett meghívó.

A sokoldalú játékos – balhátvédként tűnt fel, az U19-ben bal oldali középpályást, majd az U21-ben jobb oldali támadót, míg az első csapatban jobbhátvédet játszott – ebben a szezonban az OTP Bank Ligában négyszer, a Magyar Kupában egyszer, a Ligakupában háromszor játszott, valamint az U21-es bajnokságban hat mérkőzésen 3 találatot szerzett. Ezek után kapott profi szerződést.

„Ügyvezetőként az egyik legnagyobb öröm a számomra amikor egy saját nevelésű játékosunk szerződését írhatom alá – nyilatkozta a dvtk.eu-nak Szabó Tamás, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC KFT ügyvezetője. – Gábornak minden adottsága megvan ahhoz, hogy a DVTK alapemberévé váljon és segítse a csapatot komoly céljaink elérésében. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Gábor szüleinek, akik egészen kis korától rengeteg pénzt és energiát fektettek abba, hogy eljöjjön a mai nap, és hasonlóan tiszteletet érdemel minden egyes utánpótlásedző, aki hozzájárult ahhoz, hogy egy profi futballra érett játékos kerüljön ki az utánpótlásunkból. Gábor példaként szolgálhat a DVTK mezét viselő összes fiatal játékosunk számára, hogy sok munkával és alázattal el lehet jutni a felnőtt csapat keretéig.”

Eperjesi Gábor – Bacsa Patrik és Csirszki Martin mellett – a DVTK első csapatának harmadik saját nevelésű profi labdarúgója. Arról nem számolt be a klub, hogy a játékossal hány éves szerződést kötöttek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik