DVTK: Olyan helyet kerestem, ahol minden a fociról szól - Gosztonyi

Vágólapra másolva!
2012.07.12. 20:35
A Diósgyőr labdarúgócsapatának új igazolása, Gosztonyi András szerda este érkezett Miskolcra, majd csütörtökön már át is esett az első edzéseken piros-fehérben. A támadó a dvtk.eu-nak elmondta, azonnal megfogta a diósgyőri légkör, és szerinte jó csapat alakul új klubjánál.

Gosztonyi a klub honlapjának arról is beszélt, hogy elsősorban a közeg miatt választotta a diósgyőrieket. „Több lehetőségem is lett volna, de úgy gondoltam, hogy ha már itt maradok Magyarországon, és eljövök a Videotontól, akkor olyan csapatba szeretnék igazolni, olyan városba, ahol a fociról szól minden, és ez nem is lehetett más hely, mint Miskolc”.

A diósgyőriek új szerzeményének eddig kellemes emlékei vannak a DVTK-ról. „Székesfehérváron nyertünk tavaly ősszel 2–0-ra, aztán a télen Ligakupa-mérkőzésen látogattunk a diósgyőri stadionba. Utóbbi mérkőzés már csak azért is emlékezetes, mert nagyon hideg volt. Jut eszembe, az MTK-ban még gólt is rúgtam a DVTK ellen mintegy három éve a Hungária körúton. Összesen háromszor léptem pályára a piros-fehérek ellen” – emlékezett vissza a fiatal labdarúgó.

Gosztonyi ismerősöket is felfedezett a klub öltözőjében. „Több srácot is ismerek a Diósgyőrből. Vági Andrással még együtt fociztam az MTK második csapatánál, Takács Péterrel együtt szereztem bronzérmet a 2009-es egyiptomi U20-as világbajnokságon, és Tisza Tibort is személyesen ismerem korábbról, szóval vannak ismerősök.”

A szélső hosszú távon gondolkozik a Diósgyőrben, és természetesen hangzatos eredményekre vágyik a csapattal. „Nem rövid időre kötöttem szerződést, hiszen három évre köteleztem el magam. Az első cél persze mindig az, hogy minél jobban szerepeljen a csapat, majd jöhetnek az egyéni ambíciók is. Egyelőre még nem kezdődött el a bajnokság, így nem akarok esélylatolgatásokba belemenni, de azt gondolom, hogy nem lesz rossz a csapat, sőt! Hallottam, hogy szeretnének még igazolni játékosokat, szerintem akármi »kisülhet« ebből” – nyilatkozta a játékos.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik