DVTK: Nem vagyok nagy bombázó – a spanyol új történetet írna

Vágólapra másolva!
2016.08.11. 10:55
Diego Vela, az NB I-ben szereplő DVTK spanyol labdarúgója a klub honlapjának beszélt eddigi tapasztalatairól.

A kérdésre, hogy miért igazolt a Diósgyőrhöz, Diego Vela úgy felelt, szeretett volna olyan futballkultúrában játszani, amely inspiráló lehet számára.igazolt a Diósgyőrhöz, Diego Vela úgy felelt, szeretett volna olyan futballkultúrában játszani, amely inspiráló lehet számára.

„Gyorsan történtek a dolgok, próbáltam az interneten tájékozódni, mert nem sokat tudtam a klubról, a városról. Felvettem a kapcsolatot Francisco Gallardóval, a DVTK korábbi játékosával, aki mesélt az itt töltött időről, a nagyszerű szurkolókról, és meggyőzött arról, hogy kiváló lehetőséget kaptam, amit érdemes elfogadni. Igaza volt tulajdonképpen mindenben, egyedül a körülmények jelentettek meglepetést, nem tudtam, hogy ilyen modern edzőközpontban dolgozunk majd. Nagyszerűek a pályák, hibátlan az infrastruktúra, a stadion is jó, bár várom már, hogy abban a létesítményben játsszunk, aminek a terveit még Spanyolországban láttam az interneten.”

A 24 éves szélső elmondta, meglátása szerint az utóbbi években azért áramlik ki hazájából egyre több spanyol labdarúgó, mert nehéz bekerülni a csapatokba.

„Az utóbbi 5-6 esztendőben a spanyol játékosok elkezdtek külföldre áramlani, mert a világ legerősebb bajnokságának számító La Ligában a sok kiváló hazai futballista és idegenlégiós mellett nehéz bekerülni az együttesekbe.”

Diego Vela elárulta, nem tart attól, hogy a korábban Diósgyőrben megforduló spanyolokhoz hasonlítják majd a szurkolók.

„Tisztában vagyok vele, milyen nagyszerű honfitársaim játszottak korábban itt, és az sem lep meg, hogy sok rajongót szereztek. Bár hozzájuk hasonlóan én is spanyol vagyok, ráadásul a játékstílusom hasonlít is például Gallardóéhoz, azért érkeztem, hogy a saját történetemet írjam. És ha a kemény munka eredménnyel is párosul, akkor bízom benne, hogy az a szurkolóknak is tetszik majd.”

A futballista NB I-es tapasztalatairól is szót ejtett, illetve elmondta, mit vár a szezontól.

„Szomorú voltam, hogy nem érkezett meg a játékengedélyem – ami miatt Vela az első fordulóban nem is játszott –. Az FTC ellen azért látszott, időre van még szükségem, hogy alkalmazkodjak a bajnoksághoz, összeszokjak a társakkal, de ennek meglesz az eredménye. Személy szerint magamtól és a gárda részéről is egy jó idényt várok. Nagyon fontos a csapat, mert anélkül nem lehet jó egyéni teljesítményről sem beszélni. A lehető legjobb eredményt szeretnénk elérni, de még korai arról szót ejteni, ez pontosan mit jelent, hiszen csak most kezdődött a bajnokság.”

A spanyol a Ferencváros ellen szerzett parádés találatára kitérve leszögezte, nem igazán szeret távolról lőni.

„Nem vagyok nagy bombázó, jobban szeretek cselezni, betörni a tizenhatoson belülre, esetleg levinni a labdát az alapvonalra és onnan centerezni. Persze ha úgy adódik, akkor elvállalom a tizenhatoson kívülről is. Örülök, hogy betaláltam, de egy pontszerzés után sokkal boldogabb lettem volna.”

A TELJES INTERJÚT IDE KATTINTVA OLVASHATJÁK EL!

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DVTK-NÁL
Érkezők: Murtaz Dausvili (grúz, Karpati Lviv – Ukrajna), Dejan Karan (szerb, szabadon igazolhatóként, legutóbb FK Tirana – Albánia), Lázár Pál (DVSC, szabadon igazolhatóként), Nono (spanyol, Elche – Spanyolország), Ugrai Roland (Haladás), Diego Vela (spanyol, Racing Ferrol – Spanyolország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Mahalek Marcell, Oláh Bálint, Szabó I Balázs
Kiszemeltek:
Távozók: Barczi Dávid (Videoton, szabadon igazolhatóként), Egerszegi Tamás (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként), Grumics Miroszlav (szerb-magyar, Kisvárda, szabadon igazolhatóként), Manjrekar James (kanadai, Vasas), Koman Vladimir (Adanaspor – Törökország, szabadon igazolhatóként), Kovács Gábor (Paks, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Novothny Soma (SSC Napoli – Olaszország, onnan Sint-Truiden – Belgium)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Elek Ákos, Georges Henri Griffiths (elefántcsontparti)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik