DVTK: megmondták a védőknek, hogy kerüljék a hazaadást - és mégis

Vágólapra másolva!
2011.11.29. 08:32
Címkék
Veréb György, a labdarúgó NB I ötödik helyén álló Diósgyőr kapusedzője arról beszélt a Nemzeti Sportnak: Ivan Rados kapus nem volt teljesen egészséges a Ferencváros elleni vasárnapi mérkőzésen, ez is közrejátszott a hazai védelem bizonytalanságaiban a 3–2-re elveszített mérkőzésen.

„Ivan Rados a Debrecen elleni Ligakupa-mérkőzésen kapott egy nagy rúgást a combjára, amely alaposan megduzzadt, és vérömleny keletkezett – elevenítette fel a diósgyőri kapuskálváriát Veréb György az NS-nek. – Pihennie kellett, így Zalaegerszegen Farkas Balázs állt a kapuba. De neki is beszakadt a combizma, azóta szinte futni sem tud. Volt tehát két szakadt izomzatú kapusunk, és Rakaczki Bence személyében egy tizennyolc éves fiatal, akit óriási kockázat lett volna beállítani egy ilyen hangulatú találkozón a kapuba.″

Veréb elmondta: mivel Radost már kezelték, és részt vett egy-két edzésen, az ő beállítása jelentette a kisebb rizikót – bár ezúttal különleges„használati utasítást” is mellékeltek hozzá.

„Megmondtuk a védőknek, hogy ne adják hátra a labdát, mert Ivan nem teljes értékű – folytatta a kapusedző. – Ám szinte a kezdés után azonnal ez történt: Rados kirúgta a labdát a mezőnybe, de rosszabbodott az állapota. Ami pedig a gól előtti szituációt illeti: számomra megfejthetetlen, hogy két játékos, aki tud egymással kommunikálni, hogyan követhet el ilyen butaságot."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik