DVTK: Különböző okok miatt nem jött össze a külföld - Koman

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.05. 19:28
Koman Vladimir, a labdarúgó NB I-ben szereplő DVTK frissen igazolt középpályása külföldön folytatta volna, de nem bánta meg, hogy hazaigazolt.

„Pozitív érzésekkel érkeztem egy jó csapathoz – mondta Koman a boon.hu-nak. – Mielőtt döntöttem, kikértem jó néhány ember, játékos véleményét is, s mindegyikük jókat mondott a Diósgyőrről. Az elsődleges cél most az, hogy visszaküzdjem magam arra a szintre, amelyen voltam, nehéz időszak zárult le azzal, hogy Miskolcra jöttem.”Koman a boon.hu-nak. – Mielőtt döntöttem, kikértem jó néhány ember, játékos véleményét is, s mindegyikük jókat mondott a Diósgyőrről. Az elsődleges cél most az, hogy visszaküzdjem magam arra a szintre, amelyen voltam, nehéz időszak zárult le azzal, hogy Miskolcra jöttem.”

Koman Vladimir az ősszel az MTK-nál edzett, mérkőzést már hosszabb ideje nem játszott, ezért adott volt a kérdés, hogy erőnlétileg hány százalékos állapotban érzi magát?

„Igazából erre nem tudok válaszolni, bizonyára kiderül, ha átesek a felmérőkön. Az biztos, én mindent megteszek azért, hogy mielőbb megfelelő formában legyek. Hogy ez két hét lesz, egy hónap, vagy több, majd kiderül.”

A 25 éves labdarúgó elsődleges célja a volt, hogy külföldre igazoljon, nem szeretett volna hazatérni, de nem csalódott, hogy így alakult.

„Igen, így képzeltem el a közeljövőm, de ez különböző okok miatt nem jött össze. Ha visszagondolok, azt kell mondjam, nem bántam meg semmit, nem vagyok összetört, de most már csak a munkára szeretnék figyelni, az, hogy milyen teljesítményt nyújtok majd, csupán rajtam múlik.”

„Tudjuk, hogy az utóbbi egy évben keveset játszott, de előtte megmutatta, hogy mire képes – mondta Tomiszlav Szivics, a DVTK vezetőedzője Komanról. – Pillanatnyilag nem vagyunk tisztában a pontos erőállapotával, de Törökországban ez is kiderül, amikor megcsinálja a felméréseket. Ő egy olyan típusú középpályás, aki posztján középen és szélen is képes futballozni, mindenképpen erősítés lesz a számunkra, ha eléri azt a szintet. Felhozzuk, ezen leszek, ebben specialista, ebben erős vagyok...”

A DVTK szerda délelőtti edzésére csak egy játékos nem öltözött át: Senad Husic civilben bukkant fel, neki a vádlija fáj, és emiatt nem dolgozhat. Jelen volt viszont a kedden érkezett két próbajátékos, a szerb védő, Szlobodan Lalics, illetve a kolumbiai csatár, Jason Valencia, akiknek a sorsáról a következőket mondta a szakvezető:

„Nem maradnak, elköszönünk tőlük – mondta Szivics, majd megosztott néhány gondolatot Kovács Gáborról is, aki Paksról érkezik Diósgyőrbe, miután kedden este dűlőre jutottak egymással a felek. – Az utóbbi években stabilan játszott az NB I-ben, ismeri a bajnokságot, ami mindenképpen előny. Nem mellékes az a tény, hogy magyar játékos, akinek Pakson voltam az edzője, de más típusú védő, mint amilyen Kádár Tamás volt.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Koman Vladimir (szabadon igazolható volt, legutóbb FK Krasznodar, onnan kölcsönben FK Ural – Oroszország), Kovács Gábor (Paks), Milos Krsztics (szerb, Nea Szalamisz – Ciprus, szabadon igazolható volt)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:

Az utánpótlásból felkerültek:
Kiszemeltek: Hudák Dávid (Slovan Bratislava – Szlovákia)
Távozók: Debreceni András (Vasas), Elek Ákos (Csangcsun Jataj – Kína), Kádár Tamás (Lech Poznan – Lengyelország), Nenad Rajics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók: Bori Gábor (Vasas), Csirszki Martin (Szolnok), Szabó Balázs (Soproni VSE)
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak: Barczi Dávid

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik