DVTK: Kitl elismerte, nem volt fitt a próbajátékon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.07.07. 09:13
Megdöbbenést keltett, hogy a Sparta Praha egy edzés után hazaküldte a honi futball egyik legtehetségesebb tinédzserét, a hatalmas munkabírásúnak elkönyvelt Kitl Miklóst, miután fizikailag nem felelt meg. A DVTK-ba igazoló játékos elismerte, hogy hibázott, de tanult az esetből, és legközelebb fitten utazik a próbajátékra.

„Négy hetet egyedül készültem előtte, ami korántsem ugyanaz, mint csapattal edzeni – mondta a miskolciak nemrégiben szerződtetett 18 éves tehetsége, Kitl Miklós a Nemzeti Sportnak. – Éppen ezért el is mondtam a próbajáték előtt az edzőnek és a menedzseremnek, hogy nem vagyok százszázalékos állapotban, nem gond, felelték. Így aztán elutaztam, edzettem, ahogy bírtam, a gyakorlás végén pedig Zdenek Scasny azt tanácsolta, menjek inkább most haza, és jöjjek vissza, ha újra fitt vagyok. Persze számítottam arra, hogy nagyobb igénybevétellel találkozom. Ezért is mondom utólag, hogy hibáztam. Nem szabadott volna olyan állapotban, betegség után kimenni, de tanultam a történtekből, tapasztalatszerzésnek jó volt."Kitl Miklós a Nemzeti Sportnak. – Éppen ezért el is mondtam a próbajáték előtt az edzőnek és a menedzseremnek, hogy nem vagyok százszázalékos állapotban, nem gond, felelték. Így aztán elutaztam, edzettem, ahogy bírtam, a gyakorlás végén pedig Zdenek Scasny azt tanácsolta, menjek inkább most haza, és jöjjek vissza, ha újra fitt vagyok. Persze számítottam arra, hogy nagyobb igénybevétellel találkozom. Ezért is mondom utólag, hogy hibáztam. Nem szabadott volna olyan állapotban, betegség után kimenni, de tanultam a történtekből, tapasztalatszerzésnek jó volt."

Kitl az iramjátéknál érezte meg, hogy „elfogyott".

„Az edzés értelemszerűen bemelegítéssel indult, azt követték a labdás gyakorlatok, majd jött az iramjáték, akkor éreztem, nem vagyok képes azt nyújtani, amit egyébként igen. Jólesett, hogy sokan kiálltak mellettem, bátorítottak, hogy ez azért nem a világvége, hogy tapasztalatszerzésnek legalább jó volt, tanulhattam belőle. Mások mellett Bekő Balázs is támogatott. Prágán kívül volt egy másik külföldi lehetőségem, és olvastam a híreket, hogy ki mindenki látna szívesen a csapatában. Mindenesetre volt más konkrét hazai ajánlatom is. A mesterrel viszont már Kecskeméten is jó volt együtt dolgozni, jó viszony alakult ki köztünk, gondolom, Miskolcon sem lesz másképp."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik