DVTK: „Kezdenek elszabadulni az árak és a fizetési igények”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.05.29. 16:01
Hiába kerül négy NB I-es klub is az NB III-ba, játékosaik szerződtetése nehézségekbe ütközhet az NB I-ben maradó csapatok számára. Erről Árki Gábor, a Diósgyőr sportigazgatója beszélt.

„Amióta tudni lehet, hogy 12 csapatos lesz a mezőny, és a magyar játékosok iránt élénkülő kereslet van, kezdenek elszabadulni az árak, illetve a fizetési igények – idézte Árki Gábort a boon.hu. – Az sem biztos, hogy ezek a játékosok mind mozdíthatók, mert ha klubjuk velük szemben szerződésszerűen teljesít, és nincs benne a megállapodásukban, hogy a kontraktus csapatuk élvonalbeli tagságának elvesztése esetén megszűnik, akkor adott esetben lehet, hogy ősztől az NB III-ban kell játszaniuk."Árki Gábort a boon.hu. – Az sem biztos, hogy ezek a játékosok mind mozdíthatók, mert ha klubjuk velük szemben szerződésszerűen teljesít, és nincs benne a megállapodásukban, hogy a kontraktus csapatuk élvonalbeli tagságának elvesztése esetén megszűnik, akkor adott esetben lehet, hogy ősztől az NB III-ban kell játszaniuk."

A borsodi lap szerint a magyar játékosok szerepeltetését díjazó új szabályozás miatt a klubok légiósoktól fognak megválni, és magyarokat szerződtetnek, de a DVTK-nál attól tartanak, pont emiatt a feje tetejére állhat a piac.

Az NB I-ből kieső két csapat mellett jelen állás szerint a Győr, a Kecskemét, a Pécs és a Nyíregyháza búcsúzik az élvonaltól.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik