DVTK: „Juhász illett volna a képbe, de aki nem akar, az ne jöjjön"

Vágólapra másolva!
2013.02.28. 14:37
A labdarúgó NB I-ben szereplő Diósgyőri VTK szerdán szurkolói ankétot tartott. Az összejövetelen a játékosok mellett a szakmai igazgató, Szentes Lázár is felszólalt, és a csapat tavaszi esélyei mellett Juhász Roland meghiúsult átigazolásáról is szót ejtett.
„Nem fogom sajnos megmondani, hogy kikkel tárgyaltunk még a télen, mert lehet, hogy sértheti az érdekeinket. Egyről tudnak, Juhász Roland szerződtetése ugyanis kibukott. Belső védő és balhátvéd pozícióba kerestünk embert. Kádár Tamás ballábas belső védő, ami ritkaság. Roland illett volna a képbe, de aki nem akar idejönni, az ne jöjjön ide” – válaszolt az egyik szurkoló kérdésére Szentes Lázár, a DVTK vezetőedzője a boon.hu beszámolója szerint.

A játékosok közül Rudolf Gergely, Kádár Tamás és José Luque jelent meg az eseményen. A csapatkapitány Luque azt nyilatkozta, hogy ha a diósgyőriek nem érik el az első három hely egyikét, csalódott lesz, míg Szentes Lázár mindössze annyit mondott, a céljaik hivatalosan nem változtak.

A harmincöt éves Luque szerződése a nyáron lejár, így sokakat érdekelt, hogy mi lesz a játékos sorsa Diósgyőrben. Szentes Lázár elmondta: a klub rövidesen megteszi az ajánlatát a játékosnak, így mindenki megnyugvására hamarosan rendeződik ez a kérdés.

Szentes beszélt a felkészülési időszak alatt a csapattal készülő fiatal játékosokról is, akik közül több is ott lehet az első keretben tavasszal.

„Csirszki Martin jól halad a rehabilitációban, de nem valószínű, hogy tavasszal pályára lép. Hat fiatal játékos volt a törökországi keretünkben, nagy dolog volt, hogy ott lehettek, játszhattak. Nagyon valószínű, hogy közülük valaki, vagy valakik be fognak mutatkozni” – nyilatkozta a szakmai igazgató.

Körmöndi Zoltán a diósgyőriek marketingigazgatója is megszólalt, és részletesen nyilatkozott az ultrákról, akik az utolsó őszi hazai találkozó közben kivonultak a stadionból az új beléptetőrendszer miatt.

„A klub érzi a problémát, lehetőségünkhöz képest mindent megtettünk, mindent felajánlottunk, de egyelőre passzivitást látunk a részükről. Ez nem a klub kitalációja, hiszen Európában bárhová megy valaki, meg kell adnia az adatait. A beléptetőrendszer az UEFA és az MLSZ részéről minimális elvárás, sajnos nem tudunk kibúvókat adni. Az ultrák úgy érzik, szurkolói szokásokat változtatunk meg, nyilván nem erről van szó, de a rendszert nem lehet figyelmen kívül hagyni” – zárta az ankétot Körmöndi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik