DVTK: „Ha a csapat kikap, engem is a pokolba kívánnak”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.01.02. 15:35
Hosszabb interjút készített a DVTK hivatalos honlapja Sántha Gergellyel, a klub ügyvezetőjével, aki beszélt többek között a futballcsapatról és a magyar labdarúgásról is.

„Próbálom komolyan venni a feladatomat, de a befektetett munka nem mindig jár sikerrel. Gondolja el, hiába dolgozunk egész héten becsülettel, ha a hétvégén kikap a focicsapat, mindenki csalódott és engem is a pokolba kíván. Ez ügyvezetőként is megterhelő tud lenni" – idézi a dvtk.eu Sántha Gergelyt, a DVTK ügyvezetőjét, aki a tervekről is szót ejtett.„Próbálom komolyan venni a feladatomat, de a befektetett munka nem mindig jár sikerrel. Gondolja el, hiába dolgozunk egész héten becsülettel, ha a hétvégén kikap a focicsapat, mindenki csalódott és engem is a pokolba kíván. Ez ügyvezetőként is megterhelő tud lenni" – idézi a dvtk.eu Sántha Gergelyt, a DVTK ügyvezetőjét, aki a tervekről is szót ejtett.

„A magyar futball a 2010 előtti évtizedekben igen komoly lejtmenetben volt. Nem volt megfelelő finanszírozás, nem volt infrastruktúra, sportszakmai rendszer, edzőképzés, minőségi szövetségi munka és még sorolhatnám. Mindemellett sokan nem a legtisztességesebb szándékkal mozgolódtak a labdarúgásban, nem invesztáltak semmit, csak kivenni akartak. Amikor 2010-ben szerepet vállaltunk Diósgyőrben, alapjaiban rendbe tettük a dolgokat. Most ismét intenzívebb a munka, mert szeretnénk felépíteni egy regionális multisportklubmodellt. Részben külföldi példák alapján, részben saját kútfőből."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik