DVTK: Grumics két és fél évre aláírt - hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.02.11. 00:08
null
Szabó Tamás, a Diósgyőr FC. Kft ügyvezetője (jobbra) az új igazolással, Miroszlav Grumiccsal (Fotó: dvtk.eu)
A labdarúgó NB I-ben szereplő, jelenleg Törökországban edzőtáborozó DVTK hivatalos honlapján tette közzé a már korábban ismert tényt, miszerint Miroszlav Grumics a diósgyőrieknél folytatja pályafutását. A 29 esztendős szerb támadó két és fél éves szerződést kötött újdonsült csapatával.

 

A 29 éves szerb támadó, Miroszlav Grumics szülővárosában, a jugoszláviai Apatinban kezdett el futballozni. A Vojvodinában és a Mladoszt Apatinban eltöltött évek után az ukrán élvonalbeli Vorszkla Poltava labdarúgója lett. A légiós éveket követően három szezonra visszatért a szerb bajnokságba, majd 2011 februárjában Kaposvárra szerződött, ahol másfél év alatt 25 mérkőzésen nyolc gólt – és erőszakos, csupa szív játékának köszönhetően országos ismertséget – szerzett. 2012 nyarán igazolt Pécsre és a baranyai együttes alapemberévé vált.

Ősszel 14 bajnoki mérkőzésen lépett pályára és három gólt, valamint két gólpasszt jegyzett. A Magyar Kupában egyszer, a Ligakupában kétszer volt eredményes.

Miután nyilvánosságra került, hogy Pécsett bizonytalanná vált a klub jövője, Miroszlav Grumics sorra kapta az ajánlatokat, többek között a DVTK-tól is. A tárgyalások során végig érezni lehetett, hogy a támadó szeretne Diósgyőrben játszani, ezért viszonylag könnyen sikerült megállapodni. Grumics – miután átesett az ilyenkor szokásos orvosi vizsgálaton – hétfőn késő este aláírta két és fél évre szóló szerződését, majd kedden reggel immár a DVTK játékosaként ő is útra kel a törökországi edzőtáborba, ahová várhatóan az FC Botosani elleni mérkőzés idején érkezik meg – számolt be róla a klub hivatalos honlapja, a dvtk.eu.

„Azért választottam a Diósgyőrt, mert a DVTK nagy klub, komoly ambíciókkal, én pedig szeretem a kihívásokat, de a döntésemkor fontos volt az edző személye is. Remélem, a szurkolók hamar megszeretnek, ehhez az kell, hogy minél több gólt szerezzek, de nem szavakkal, hanem a pályán szeretném megmutatni, hogy érdemes volt szerződtetni” – mondta a szerződés aláírása után Miroszlav Grumics, akit nem ismert összegért vásárolt ki a DVTK a pécsiektől.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Egerszegi Tamás (Újpest FC, az ősszel kölcsönben Gyirmóton szerepelt), Miroszlav Grumics (szerb, Pécsi MFC), Lazar Marjanovics (szerb, Radnicski 1923 Kragujevac – Szerbia). A nyáron érkezik: Antal Botond (szabadon igazolható – tavasszal a Kaposvári Rákócziban szerepel)
Távozott/távozhat: Michal Hanek (szlovák), Kádár Tamás (Maccabi Tel-Aviv – Izrael ?), Menyhért Ádám (Mezőkövesd ?), Takács Péter (Mezőkövesd), Thiago Bonfim dos Santos (brazil, Tököl VSK – kölcsönből vissza), Tisza Tibor (?)
Kiszemelt: Bori Gábor (Paksi FC), Boskó Arnold (próbajáték), Németh Márió (Haladás)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik