DVTK: Futácsot valóban Törökországba vihetik; többekkel tárgyalnak

Vágólapra másolva!
2014.06.12. 12:06
null
Futács Márkó a DVTK legkapósabb játékosa (Fotó: Fuszek Gábor)
Igaznak bizonyult a Nemzeti Sport áprilisi értesülése, mely szerint a DVTK-ban kölcsönben futballozó Futács Márkó iránt Törökországból érdeklődnek. Az angol Leicester csatára a kölcsönszerződése lejártával szinte biztosan távozik a klubtól, viszont több, lejáró szerződésű labdarúgóval előrehaladott tárgyalásokat folytat a DVTK.    

 

A török Spor 33 sportportál értesülései szerint a török élvonalban újonc Mersin Idmanyurdu szerződtetheti Futács Márkót, a most befejeződött szezonban a Leicester kölcsönjátékosaként Diósgyőrben szereplő csatárt.

A DVTK-nál már korábban jelezték, hogy nagyon nagy áldozatvállalásra lenne szükség a játékos szerződtetéséhez, akinek a kivásárlási ára megközelíti a 100 millió forintot. A Ferencváros is érdeklődött a csatár iránt, de a zöld-fehérek azóta már más jelölttel, nevezetesen a német Benjamin Lauthtal folytatnak előrehaladott tárgyalásokat. Futács így jó eséllyel veheti Törökország felé az irányt. A Nemzeti Sport már áprilisban beszámolt a török lehetőségről, és a friss törökországi értesülések ezt megerősítik, az élvonal újoncánál valószínűleg van is anyagi fedezete a futballista szerződtetésének.

A Nemzeti Sport Online értesülései szerint Futács menedzsere, Filipovics Vladan már Törökországban tartózkodik, jó eséllyel ma tárgyal is a Mersin képviselőivel.

A DVTK-nál eközben zajlik az élet. Árki Gábor sportigazgató az Észak-Magyarországnak elmondta, a lejáró szerződésű kapusok közül Ivan Radosnak már szerződéshosszabbítási ajánlatot tettek, míg Nenad Rajics visszatér a nyári felkészülés június 20-i kezdésére, ezt követően egyeztet a szakmai stábbal, mert a hónap végén neki is lejár a megállapodása. A szintén kapus Antal Botond szerződtetéséről már a télen megszületett az egyezség, a játékos Kaposvárról érkezik.

A DVTK-nál Gohér Gergőnek, Vadász Viktornak és Zoran Koszticsnak is lejár a szerződése június 30-án.

„Ők is ajánlatot kaptak, Vadász Viktorral kicsit előrehaladottabb fázisnál tartunk, mint Gohér Gergő esetében. Ugyanígy Zoran Kosztics is ismeri azokat a feltételeket, amiket kínálni tudunk a számára, várjuk a válaszát” – mondta velük kapcsolatban Árki Gábor.

A Nemzeti Sport Online már korábban megírta, hogy Vadász iránt többek között a Ferencváros érdeklődik, és úgy tudjuk, a védő továbbra is képben van a Fradinál, ám megnőtt annak az esélye, hogy mégis hosszabbít a DVTK-val. Kádár Tamással kapcsolatban szerdán lengyel érdeklődésről számoltunk be, de a klubot még nem keresték meg.

Az Észak-Magyarország szerint a héten már jelenthet be új igazolásokat is a DVTK, többek között a Haladás futballistáját, Nagy I Gábort, vagy a Pápán közös megegyezéssel szerződést bontó Németh Milánt.

„Egyelőre nem tervezzük, hogy bárkinek az érkezését bejelentsük, a szóba kerülő neveket kommentálni sem szeretném” – reagált erre Árki, aki cáfolta a klubbal hírbe hozott Laczkó Zsolt szerződtetését.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Antal Botond (Kaposvár)
Távozott/távozhat: Futács Márkó (Leicester City, Anglia – kölcsönből vissza?), Ivan Rados (horvát), Vadász Viktor (?), Mohamadou Abdouraman (Nyíregyháza Spartacus?), Augusto Batioja (?), Gohér Gergő (?), Zoran Kosztics (?), Nenad Rajics (?)
Kiszemeltek: Balázs Benjámin (Kaposvár), Bognár István (Mezőkövesd-Zsóry), Bori Gábor (MVM-Paks), Ivan Lovric (Bp. Honvéd), Horváth Tamás (Mezőkövesd), Nagy I Gábor (Haladás), Németh Márió (Haladás), Georges Griffiths (Lombard Pápa)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik