DVTK: elfogadták Sisa lemondását, Szentes érkezik

Vágólapra másolva!
2012.11.22. 16:26
A DVTK labdarúgócsapata hivatalos honlapján erősítette meg korábbi információnkat, miszerint elfogadták Sisa Tibor lemondását. A bajnokság végéig Szentes Lázár szakmai igazgató ül le a kispadra, aki segítőit később választja meg.

„A tulajdonosokkal konzultálva a mai napon elfogadtuk Sisa Tibor lemondását, megköszönve az eddigi munkáját” – közölte Dudás Hunor, a DVTK-t működtető Diósgyőr FC Kft. ügyvezető igazgatója a dvtk.eu-n.dvtk.eu-n.

„Érzékelve a problémákat az ősz folyamán – hiszen nem vitás, hogy a csapat két és fél éve nem látott gödörben van – abban maradtunk Sisa Tiborral, hogy az őszi szezon végén értékeljük a látottakat, és decemberig nem változtatunk a vezetőedzői poszton. A hírekkel ellentétben Sisa Úr korábban nem jelezte felénk lemondással kapcsolatos szándékát. Úgy gondolom, minden tőlünk telhetőt megtettünk annak érdekében, hogy a csapat elinduljon fölfelé. Sajnos nem sikerült."

„A vezetőedző tegnap esti lemondásával új helyzet állt elő – folytatta a klubvezető. – A tulajdonosokkal egyeztetve elemeztük a helyzetünket, és úgy döntöttünk, – mivel kimerítettük a költségvetésünk forrásait, újabb forrásokat pedig nem tudunk bevonni – a bajnokság végéig Szentes Lázár szakmai igazgató ül le a padra."

Több alternatíva is felvetődött Sisa utódjaként, köztük az utánpótlásképzésért felelős igazgató, Kovac Zoltán, de végül újra Szentes lett a beugró. Külföldi edzőről szóló pletykák is keringtek, de Dudás szavai alapján, erre most nem volt meg az anyagi fedezet.

„Végül, de nem utolsósorban szeretném elmondani, hogy a szurkolóink várakozásaival egyetemben, mind a tulajdonosok, mind a menedzsment, mind a szakmai stáb, többet reméltünk a szezon kezdetén. Sajnos el kell fogadnunk, hogy minden klub életében vannak hullámvölgyek, amelyből ki kell tudnunk jönni, és ismerve a klubban rejlő erőt, biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog. A játékosokon a sor, ami a hátralévő 15 mérkőzést illeti, hogy bebizonyítsák, a jövőben is érdemesek arra, hogy a DVTK címeres mezét viselve nagyobb feladatokat is képesek megoldani" – zárta Dudás Hunor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik