DVTK: dunaszerdahelyi csatár és felcsúti középpályás is képbe került

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.04. 11:08
A Nemzeti Sport Online értesülései szerint a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely csatára, Szarka Ákos és az NB II-es Puskás Akadémia FC középpályása, Pekár László is szóba került a DVTK-nál a lehetséges téli erősítések között.

A DAC színeiben a szlovák élvonalban az ősszel kilenc meccsen háromszor eredményes, 193 centiméter magas center, a 26 éves Szarka Ákos szerződése fél év múlva lejár Dunaszerdahelyen, így már szabadon tárgyalhat a kérőivel. A Nemzeti Sport Online szlovák forrásból úgy tudja, hogy a csatár iránt – aki az ősszel öt meccsen a csapatkapitányi karszalagot is viselte a DAC-nál – Magyarországról érdeklődnek, a lehetséges kérők között szerepel a DVTK, a Gyirmót és a Nyíregyháza is.Szarka Ákos szerződése fél év múlva lejár Dunaszerdahelyen, így már szabadon tárgyalhat a kérőivel. A Nemzeti Sport Online szlovák forrásból úgy tudja, hogy a csatár iránt – aki az ősszel öt meccsen a csapatkapitányi karszalagot is viselte a DAC-nál – Magyarországról érdeklődnek, a lehetséges kérők között szerepel a DVTK, a Gyirmót és a Nyíregyháza is.

Voltak már konkrét egyeztetések is a játékossal, de a megállapodást nehezítheti, hogy Szarkának még nincs magyar állampolgársága, így jelen állás szerint csak légiósként szerződhetne Magyarországra. A magyar állampolgársághoz pedig le kellene mondania a szlovákról (a szlovákiai törvények szerint). Másrészt a hírek szerint a cseh másodosztályú Baník Ostravától is keresték már.

Szarka a Nemzeti Sport Online érdeklődésére megerősítette, a Diósgyőrrel már voltak egyeztetések.

A DVTK-nál azonban nem Szarka az egyetlen kiszemelt a támadósorba. Arról már beszámoltunk, hogy a hírek szerint a Botosaniban játszó Fülöp István ügyében közel az egyezség, és Benczés Miklós sportigazgató is elismerte a boon.hu-nak, hogy tárgyalnak egy romániai futballistával. Mint ahogy a sportvezető nem cáfolta a Nemzeti Sport Online azon korábbi értesülését sem, amely szerint Bognár István a Ferencvároshoz igazolhat, és az is szóba kerülhet, hogy elcserélik a középpályást a zöld-fehérekkel.

A legfrissebb értesüléseink szerint a DVTK kiszemeltjei között van a Puskás Akadémia FC támadó középpályása, Pekár László, aki akár Bognárt is pótolhatná. Más kérdés, hogy az ő megszerzése sem ígérkezik könnyűnek, hiszen élő szerződés köti az NB II-es felcsúti csapathoz, amelynek színeiben az ősszel 15 bajnokin öt gólt szerzett. A PAFC-nál érdeklődésünkre nem kívánták kommentálni a középpályás lehetséges távozását.


TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők:
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Busai Attila (Ferencváros), Fülöp István (romániai, FC Botosani – Románia), Pekár László (Puskás Akadémia), Szarka Ákos (szlovákiai, FC DAC 1904 – Szlovákia)
Távozók:
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz:
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Bognár István (Ferencváros), Elek Ákos

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik