DVTK: az MU és a Bayern után forradalmi eszközök Miskolcon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.03. 09:02
null
Már az új eszközökkel készülnek a diósgyőri fiatalok (Fotó: dvtk-eu)
A dvtk.eu hosszas összeállítást közöl azokról a forradalmian új eszközökről, módszerekről, melyeket immár a Diósgyőr labdarúgócsapatának utánpótlás-nevelésében is alkalmaznak.  

„A közelmúltban érkeztek meg azok az eszközök, amelyek elősegítik a fiatal játékosok erőnléti, mozgáskoordinációs fejlődését – tájékoztatott a dvtk.eu-n Egri Attila, a DVTK utánpótláskorú játékosaival dolgozó fitnesszedző. – Amikor fél éve Diósgyőrbe érkeztem, azt kaptam első feladatul, hogy térképezzem fel az utánpótlás-csapatok edzéseit és találjam meg azokat a modern eszközöket, amelyek használata könnyedén beilleszthető a heti munkába. Tehát nem az volt a cél, hogy fenekestül felforgassunk mindent, hanem az, hogy minél gördülékenyebben lépjünk új útra. Végül az egyesült államokbeli SKLZ nevű cég termékeire esett a választás: fékezőernyőket, speciális gumiköteleket, ügyességi létrát, koordinációs félgömböket és még sok hasznos eszközt rendeltünk, amelyek akár egyesével is beépíthetők egy hétköznapi edzésbe."

Futóteljesítmény, futás sebessége és a lépésfrekvencia fejlesztését szolgálják ezek az eszközök, amelyek már a világ minden táján elterjedtek. Az NFL szakemberei vezették be használatukat a labdajátékokba, de az elmúlt években beszivárogtak a fociba és gyorsan bebizonyosodott, hogy ott is eredményesen alkalmazhatók. Az élcsapatok közül picit módosított formában a Manchester United és a Bayern München vette át először, de a spanyol utánpótlás válogatottak sikere mögött is megtalálható – olvasható a diósgyőriek hivatalos honlapjának bemutatójában.

„Persze mindent saját képre kellett szabni – folytatta Egri. - Kiderült például, hogy a kapusok a csatos eszközöket nem tudják használni, mert vetődésénél zavarta őket, ezért ők egyszerű gumiszalagokat alkalmaznak az ellensúlyos gyakorlatoknál."

Elsőként a DVTK U19-es csapatának tagjai próbálhatták ki többek közt a fékezőernyőt, ami a feladat nehézsége ellenére elnyerte tetszésüket. Ezzel nem ért véget az eszközfejlesztés Diósgyőrben, a TAO-program keretében várhatóan újabb gépek érkeznek a tavaly átadott konditerembe.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik