DVTK: az élete gólját szerző Arze kerítésfestéssel is segíti csapatát

Vágólapra másolva!
2011.09.19. 22:24
A bolíviai Vicente Arze egyre inkább alapemberré kezd válni a DVTK NB I-es labdarúgócsapatában. A középpályás a legutóbbi két bajnokin már kezdő volt és az elmúlt hétvégén a Kaposvár ellen gólt szerzett és gólpasszt is adott. A télen szerződtetett 25 éves játékos klubja honlapjának adott hosszabb interjút.

„Nem tudtam volna ezt a teljesítményt nyújtani a társak segítsége nélkül, akiknek nagyon hálás vagyok. Úgyszintén köszönöm a szurkolóknak a fantasztikus buzdítást: ők segítik a csapatot, a csapat pedig a szurkolókért játszik – értékelte a dvtk.eu-nak a Kaposvár elleni meccset Vicente Arze, aki góllal és gólpasszal segítette csapatát a 2–1-re megnyert mérkőzésen. – Úgy látom, személyesen szenvedik meg, ha nem sikerül megszerezni a három pontot, de most győztünk és megkapták azt, amiért kijöttek a stadionba.”

„Tisza Tibor adta be a labdát, amit először kapura szerettem volna lőni, de amikor láttam, hogy ez nem megy, felugrottam fejelni – beszélt a gólpasszáról a középpályás. – Sikerült középre tenni a labdát, amit Lippai Ákos a kapuba lőtt. Éppen a mérkőzés előtt beszéltünk róla, hogy nekem és Francisco Gallardónak a két szélső középpályásnak az a feladata, hogy középre tegye a labdát, mert ott jön Ákos. Ez történt, ugyan nem láttam, hogy bárki érkezne középen, de tudtam, hogy lesz ott valaki.”

Arze tavasszal az NB II-ben 15 meccsen egy gólt szerzett, az élvonalban az ötödik találkozóján szerezte meg az első találatát.

„Mohamadou Abdouraman passzával indultam meg előre, Enrique Carreñóval kényszerítőztem, majd Tisza Tibornak próbáltam passzolni. A védőktől visszapattant hozzám a labda, amit tovább vezettem és egy az egyben álltam szemben a kapussal, aki kivetődött, ezért alányúltam és átemeltem fölötte. Szép gól volt, talán pályafutásom egyik legszebb gólja. Különösen úgy, hogy nem a góllövés az erényem, inkább a gólpassz, de egyre megy, mert mindkettőnek a csapat látja a hasznát" – elevenítette fel a bolíviai légiós a Kaposvár ellen szerzett találatát. Arze múlt csütörtökön nem csak a játékával segítette a DVTK-t.

„Miskolc belvárosában, éppen a lakásom előtt gázrobbanás történt, ami miatt nem tudtam hazamenni az edzés előtt. Ezért hamarabb érkeztem a stadionba, ahol a szurkolók szóltak, hogy segítsek, ha van kedvem. Azért vagyok Diósgyőrben, hogy segítsem a csapatot. Góllal, gólpasszal vagy éppen a kerítés festésével, egyre megy. Ahogy egyre több időt töltök itt, mérkőzésről mérkőzésre nagyobb szurkolója vagyok én is a csapatnak” – mondta Arze.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik